Comunicat de presă: Washington STEM o selectează pe Lynne Varner pentru a servi ca nou CEO

Washington STEM anunță noul CEO.

PENTRU ELIBERARE IMEDIATĂ: 5 Iunie, 2023
CONTACT: Migee Han, Washington STEM, 206.658.4342, migee@washingtonstem.org

Washington STEM anunță noul CEO

Lynne Varner zâmbește camerei.
Lynne K. Varner

Seattle, Wash. — Consiliul de administrație al Washington STEM are plăcerea de a anunța că, după o căutare atentă și serioasă, liderul educației și jurnalistul veteran premiat Lynne K. Varner a fost selectat ca noul director executiv.

„Cu zeci de ani de experiență de lucru pe probleme de educație și politici, Lynne este un lider desăvârșit, cu un angajament de-a lungul vieții pentru extinderea accesului la educație. Ea aduce, de asemenea, capital comunitar și relații profunde în statul Washington, toate acestea pe care le va folosi în rolul ei de CEO”, a declarat Mary Snapp, președintele consiliului de administrație STEM Washington.

În ultimii nouă ani, Varner a ocupat funcții de conducere la Universitatea de Stat din Washington, cel mai recent ca vice cancelar asociat în campusul Everett. Ea a condus inițiative la nivelul campusului pentru a crește numărul de înscrieri la facultate, parteneriate public-privat în comunități defavorizate și a condus conversații strategice în extinderea campusului și implicarea studenților.

Varner este o jurnalistă premiată, recunoscută pentru poveștile și comentariile sale inovatoare despre relațiile rasiale și educația publică la The Seattle Times. În timp ce acolo a lucrat ca reporter de știri, membru al comitetului editorial și editorialist, concentrându-se pe o serie de probleme de politică publică, cu un accent special pe educație: copilărie timpurie, K-12 și învățământ superior. Varner a făcut parte din consiliile Crucii Roșii Americane, Asociația Națională a Jurnaliștilor Negri și a fost președinte al Consiliului de Administrație al Cascade Public Media, care sub conducerea ei, a câștigat Premiul DEI 2021 de la Asociația Națională a Directorilor Corporativi pentru „Guvernare care ține DEI în centrul viziunii, acțiunilor și rezultatelor sale.”

Varner a primit o licență în științe în comunicații de la Universitatea din Maryland și a obținut un certificat în formare specializată în mass-media privind politica educațională de la Columbia University School of Journalism. A fost bursă John S. Knight în jurnalism la Universitatea Stanford și a deținut burse la Institutul Poynter pentru Studiul Jurnalismului, Fundația Pew Charitable Trusts, Institutul Maynard pentru Educație în Jurnalism și Centrul de Jurnalism Casey pentru Copii și Familii.

În calitate de absolvent de facultate de prima generație, Varner își asumă un angajament puternic pentru îmbunătățirea accesului la educație pentru toți studenții din stat. Ea va conduce personalul STEM de la Washington la finalizarea cu succes a planului său strategic actual, care se concentrează pe extinderea accesului la educația STEM în Învățarea timpurie, K-12 și Căile de carieră. Ea își va valorifica legăturile cu organizații locale, cum ar fi Fundația pentru Acces Tehnologic și Advancing Science in America, pentru a promova echitatea în educația STEM. Varner este membru al Delta Sigma Theta Sorority, al capitolului Greater Seattle al Links, Incorporated și al Forumului internațional al femeilor.

Washington STEM, o organizație nonprofit pentru educație la nivel de stat, lucrează pentru a valorifica STEM în serviciul schimbării sociale. Împreună, în parteneriat cu 10 rețele regionale STEM, aceștia lucrează pentru a se asigura că studenții care au fost defavorizați din punct de vedere sistemic au acces la educație STEM de înaltă calitate și la căi de învățământ postliceal care îi va ajuta să acceseze locuri de muncă salariate de familie și să prospere într-o tehnologie. economie condusă. Ei convoacă lideri din mediul de afaceri, din educație și din comunitate pentru a identifica soluții inteligente și scalabile care ajută la îmbunătățirea accesului pentru studenții de culoare, studenții din mediul rural, studenții care se confruntă cu sărăcia și fetele și tinerele femei, impactând în mod colectiv peste 1,000,000 de studenți din stat, de la preșcolar până la nivel postsecundar. educaţie. Conducerea lui Varner va ajuta organizația să consolideze parteneriatele la nivel de stat care îmbunătățesc echitatea educațională pentru toți studenții din Washington. Data ei de începere este 1 august.

Despre Washington STEM

Washington STEM este o organizație nonprofit educațională la nivel de stat, care folosește STEM pentru schimbarea socială, eliminând barierele în calea obținerii acreditărilor și creând căi către securitatea economică pe termen lung pentru studenții excluși din punct de vedere istoric. În statul nostru, STEM este în fruntea descoperirii, în primele linii ale soluționării creative a problemelor din secolul 21 și servește drept una dintre cele mai mari căi către cariere salariale familiale și securitate economică pe termen lung. Căile STEM sunt promițătoare ca puține altele din Washington și este imperativ ca studenții de culoare, studenții din mediul rural, fetele și tinerele femei și studenții care se confruntă cu sărăcia să aibă acces. Pentru mai multe informații, accesați www.washingtonstem.org. Vă puteți conecta cu noi pe Twitter (@washingtonstem) și prin Facebook și LinkedIn.