Njihuni me Andrea Frost, Inxhinier i Lartë i Sigurisë së Softuerëve dhe Grua e Shquar në STEM

Pas një udhëtimi që ndryshoi jetën në Indi në të njëzetat e saj dhe një dëmtimi në këmbë, Andrea Frost vendosi të ndiqte një karrierë në shkencat kompjuterike. Tani, si Inxhiniere e Lartë e Sigurisë së Softuerit në Dell Technologies, ajo po krijon një hapësirë ​​përkatësie për gratë e tjera në teknologji. Andrea kohët e fundit foli me ne për tejkalimin e dyshimit për veten, sfidat shëndetësore dhe gjykimet e të tjerëve – dhe si rezultat, për të arritur në vetveten.

 

Andrea Frost
Andrea Frost është një inxhinier i lartë i sigurisë së softuerit në Dell Technologies. Pamje Profili i Andreas.

Mund të na shpjegoni se çfarë bëni?

Unë jam një inxhinier i lartë i sigurisë së softuerit në Dell Technologies. Dell është një kompani vërtet e madhe; kemi diku 140-150 mijë të punësuar. Produkti me të cilin punoj është një sistem operativ për të dhëna të mëdha. Ekipi im është përgjegjës për sigurinë e atij sistemi operativ. Ne sigurohemi që produkti ynë të jetë i qëndrueshëm dhe elastik ndaj çdo kërcënimi të mundshëm të sigurisë kibernetike. Puna ime përfshin të sigurohem që ekipi im të jetë i organizuar dhe në rrugën e duhur. Unë jam gjithashtu një "Test Lead", që do të thotë se unë mbikëqyr testimin e sigurisë sa herë që kemi një version të ri. Herë pas here ende shkruaj kodin kompjuterik.

Cila ishte rruga juaj e arsimimit dhe/ose e karrierës? Si arritët këtu ku jeni tani?

Të njëzetat i kalova kryesisht duke punuar në restorante, në mënyrë që të kisha kohë për udhëtime dhe aventura në natyrë. Por më pas, kur isha në Indi, lëndova këmbën dhe në Nepal u preka nga kolera, kështu që u detyrova të ngadalësoja shpejtësinë. Kuptova se nuk mund t'i bëja ato punë ekstreme ku je gjithmonë në këmbë (kam qenë gjithashtu një zjarrfikës i egër për disa vjet në Alaskë). Sapo u lëndova dhe u sëmura, pata një krizë të vërtetë identiteti se kush jam unë në botë? Çfarë të bëj me veten tani?'

“Doja të mos mërzitesha kurrë, sepse kam një mendje shumë aktive dhe mërzia është vdekja ime.”

E dija që doja të kthehesha në shkollë. Në atë kohë nuk kisha sigurime shëndetësore dhe punoja aq pak sa kisha vështirësi për të paguar qiranë. Papritur e gjeta veten në vështirësi ekstreme. Kur u ktheva në shkollë, isha shumë i motivuar për të gjetur një punë ku të fitoja para të mira, në mënyrë që të mos kisha më vështirësi financiare. Doja sigurim shëndetësor. Doja të mos mërzitesha kurrë, sepse kam një mendje shumë aktive dhe mërzia është vdekja ime.

Unë u futa në shkenca kompjuterike dhe jam shumë i lumtur që arrita. Ishte gjëja më e vështirë që kam bërë ndonjëherë në jetën time. Mora një diplomë master në shkenca kompjuterike dhe përdora kreditë e mia studentore për të shlyer borxhin tim mjekësor. M'u deshën 5 vjet për të përfunduar shkollën dhe kam pasur një karrierë të mrekullueshme deri tani me shumë vite përpara.

Cilat/kush ishin disa nga ndikimet tuaja më të rëndësishme që ju udhëzuan drejt STEM?

Është një pyetje kaq e vështirë! Është si kur dikush mban një fjalim në Grammy - ju doni të falënderoni të gjithë. Nëse do të më duhej t'i përmbahesha vetëm disa njerëzve, me të vërtetë shikoj te familja ime. Babai im vdiq kur isha i ri, kështu që u rrita nga një nënë beqare. Ajo patjetër më mësoi se ne mund të bëjmë gjithçka që duam të bëjmë, pavarësisht se si duket bota. Vëre mendjen te diçka – je i zgjuar, je i aftë.

Frika nga matematika duket të jetë një arsye që disa njerëz shmangin hyrjen në fushat STEM. Por në familjen time, ne e duam matematikën. Nëna ime ishte një kontabiliste, kështu që unë nuk kisha atë frikë nga matematika që shihni te disa njerëz sot. Isha i emocionuar që ta përdorja përsëri atë pjesë të trurit tim në shkollë.

Do të përmend edhe vëllain tim. Vëllai im është një zhvillues softuerësh. Ne të dy shkuam në Universitetin e Uashingtonit Perëndimor për një diplomë bachelor, por asnjëri prej nesh nuk studioi kompjuterë. Kur po kërkoja çfarë të studioja në të tridhjetat, vëllai im tha: “Ne e duam matematikën dhe enigmat dhe zgjidhjen e problemeve. Ndoshta do t'ju pëlqente shkenca kompjuterike, kështu që duhet të merrni disa klasa për këtë."

Isha 32 vjeç kur u ktheva në shkollë dhe mora një klasë të shkencave kompjuterike. Më shpërtheu mendjen. Unë nuk mendoj se do ta kisha bërë këtë nëse vëllai im nuk do të kishte thënë, 'Mendoj se do të të pëlqente kjo. Duhet ta provoni.'

Cila është pjesa juaj e preferuar e punës suaj?

Pjesa ime e preferuar e punës sime është se mund të punoj në distancë, sepse më lejon të kem jetën që dua. Unë kam punuar nga shumë vende të ndryshme. Unë punoj ndonjëherë nga Alaska. Ndonjëherë shkoj të vizitoj familjen time në një pjesë tjetër të vendit dhe mund ta bëj këtë thjesht duke marrë laptopin tim me vete. Por për sa i përket punës sime, pjesa ime e preferuar është përdorimi i intelektit tim çdo ditë dhe që unë punoj me njerëz që kanë një nivel të lartë integriteti, sepse kjo përputhet me vlerat e mia.

Çfarë e konsideroni arritjen tuaj më të madhe në STEM?

Patjetër që po mbaroj masterin. Nëse jam i sinqertë, doja të lija çdo ditë të këtyre pesë viteve. Ishte shumë e vështirë, gjëja më e vështirë që kam bërë ndonjëherë në jetën time. Kishte shumë njerëz që nuk mendonin se i përkisja, ose të paktën kisha përshtypjen se mendonin se nuk i përkisja. Nuk ishte një rrugë e lehtë. Por unë e rrethova veten me njerëz që besonin në mua, njerëz që donin të më shihnin të suksesshme. Kjo më ndihmoi të mos dorëzohesha dhe të mos e braktisja, dhe kështu mbarova diplomën. Tani kam një karrierë të shkëlqyer dhe jam shumë i lumtur që e bëra atë.

A ka ndonjë stereotip për gratë në STEM që do të dëshironit t'i shpërndanit personalisht?

“Gratë bëjnë pjesë kudo që duam të jemi”.

Dua të flas për përkatësinë sepse ndjenja e përkatësisë duket se është e rëndësishme për të gjithë ne. Mendoj se një arsye e madhe pse njerëzit heqin dorë nga ëndrrat e tyre është sepse ndihen sikur nuk i përkasin. Por unë mendoj se gratë i përkasin kudo që duam të jemi. Çfarëdo që jeni kurioz, çfarëdo që ju intereson – ne mund të ndërtojmë botën në të cilën duam të jetojmë, por duhet të fillojë me besimin në veten tuaj dhe duke ditur se ju i përkisni vetëm sepse dëshironi të jeni atje. Shpesh duket sikur njerëzit e tjerë na diktojnë se ku i përkasim, por ne duhet të vendosim vetë se ku i përkasim.

Çfarë cilësish unike mendoni se sillni në STEM?

Unë jam shumë i mirë në organizim dhe bashkëpunim, kështu që këto janë padyshim aftësi që i sjell ekipit tim çdo ditë. Unë jam gjithashtu shumë i mirë për të parë pamjen e madhe. Me inxhinierinë e softuerit, shpesh mund të merrni vizionin e tunelit për një gjë, por me të vërtetë duhet të siguroheni që mund të shihni pamjen e madhe dhe të mos humbisni qëllimin përfundimtar. Unë jam veçanërisht i mirë në këto gjëra dhe duket se më shërben mirë në karrierën time.

Si e shihni shkencën, teknologjinë, inxhinierinë dhe/ose matematikën duke punuar së bashku në punën tuaj aktuale?

Të gjitha këto gjëra bashkëjetojnë për të krijuar këtë ekosistem teknologjik në të cilin jetojmë. Është i jashtëzakonshëm dhe i ndërlikuar dhe ka kaq shumë pjesë lëvizëse, por të gjitha funksionojnë së bashku. Çdo pjesë është e rëndësishme, dhe po kështu është edhe diversiteti i mendimit që qëndron pas saj.

Kjo është një tjetër gjë që më pëlqen në punën time sot: ka një theks të vërtetë te diversiteti. Jo vetëm te njerëzit, por edhe te diversiteti i mendimit. Ne kemi nevojë për këtë diversitet që të mund të zgjidhim problemet e mëdha së bashku dhe të krijojmë mjete të reja për të ardhmen.

Çfarë do të dëshironit t'u thoni grave të reja që mendojnë të fillojnë një karrierë në STEM?

Beje! Bashkohu me mua! Ne kemi nevojë për ju këtu; ka vend për të gjithë. Ka kaq shumë punë të paplotësuara dhe kaq shumë njerëz si unë që duan që ju të vini të punoni me ne. Ti i perket!

La Gratë e shquara në projektin STEM tregon një shumëllojshmëri të gjerë të karrierave dhe rrugëve STEM në Uashington. Gratë e paraqitura në këto profile përfaqësojnë një gamë të larmishme talentesh, kreativiteti dhe mundësish në STEM.

Çfarë mendoni se është unike për Uashingtonin dhe karrierat STEM në shtetin tonë?

Unë mendoj se ka shumë teknologji që po ndodh në Uashington për të cilat njerëzit nuk janë të vetëdijshëm. Ka shumë kompani të mëdha, ka startup të vegjël dhe gjithçka në mes. Ka shumë më tepër sesa mund të shihni në një qytet apo rajon.

Përveç kompanive të teknologjisë dhe vendeve të punës, ka shumë mundësi arsimimi. Shkova në shkollë dy herë në Universitetin e Uashingtonit Perëndimor dhe kam marrë mësime në Kolegjin e Komunitetit Whatcom dhe Kolegjin Teknik Bellingham. Ka shumë universitete të tjera në Uashington ku mund të mësoni për STEM. Ka kolegje komunitare, kolegje teknike, kampe, burime në internet, organizata jofitimprurëse – ka kaq shumë mundësi të ndryshme.

Unë mendoj se një forcë në Uashington është se nuk ka nevojë të ketë vetëm një mënyrë për të arritur atje. Ka shumë mënyra për t'u përfshirë, dhe ka shumë punë që ju presin. Këtu ka një sasi të madhe mundësish.

A mund të ndani një fakt argëtues për veten tuaj, diçka që nuk mund ta gjenim përmes internetit?

Fakti argëtues që dua të ndaj është se isha në një tërmet 7.1 në Alaskë disa vite më parë, dhe ky kontroll ekzistencial më frymëzoi të mësoja të luaja ukulele dhe kitarë, sepse jeta është e shkurtër dhe çfarë po presim ? Unë kam shumë miq që luajnë muzikë rreth një zjarri kampi dhe dua të jem në gjendje të bashkohem.

Kur nuk je i zoti në diçka, është e vështirë të vazhdosh. Është e vështirë të besosh në vetvete, por mendoj se tërmeti më tronditi fjalë për fjalë dhe më tha: “Çfarë po pret? Thjesht provoje." Dhe ka qenë vërtet argëtuese.

-

Andrea organizon takime mujore në Zoom për gra dhe njerëz jobinarë në teknologji. Mësoni më shumë këtu: NW Tech Women (Bellingham, WA) | Takimi
 
Lexo më shumë Gratë e dukshme në profilet STEM