Rrjetet STEM organizojnë trajnime praktike dhe të ardhshme për mësuesit e k-12

Punëtoria e Teknologjisë së Kontrolleve i zhyti mësuesit në konceptet bazë të Teknologjisë së Sistemeve të Kontrollit duke përdorur lodrat si analoge për sensorët dhe pemët komplekse të vendimit.

 

Punëtoria e Teknologjisë së Kontrolleve, 23-24 qershor 2020

Video nga Amee Coulter, Central Kitsap School District

Një termometër infra të kuqe gjurmon me kujdes temperaturën e një kubi akulli që shkrihet. Ndërsa pellgu nën kub rritet, temperatura në leximin rritet. Mësuesi që mban termometrin kalon shpejt në një Turing Tumble (një lojë që modelon mënyrën se si funksionojnë kompjuterët), e cila nga ana tjetër shkakton një mekanizëm elektrik të dritës dhe zërit të ndërtuar me Snap Circuits. Më në fund, edukatorja ndez një mermer në një lojë kurthi miu. Është një grup kushtesh argëtuese – dhe një mundësi praktike për mësuesit që të hartojnë dhe testojnë një sistem kontrolli në veprim.

Workshopi i Teknologjisë së Kontrolleve, i organizuar virtualisht në 23-24 qershor 2020, u zhvillua nga West Sound Rrjeti STEM në partneritet me Rrjeti Tacoma STEAM OSPI. Ngjarja unike i zhyti mësuesit nga i gjithë rajoni në konceptet bazë të Teknologjisë së Sistemeve të Kontrollit duke përdorur modele të tilla si lojërat, mjetet e industrisë dhe simulimet si analoge për mënyrën se si sensorët nxisin vendime dhe veprime komplekse. Gjatë kohës së pandemisë së koronavirusit, partnerët tanë të Rrjetit STEM vazhdojnë të inovojnë duke përdorur mjetet që kanë në dispozicion për të krijuar përvoja kuptimplote dhe të paharrueshme për komunitetet e tyre.

"Distriktet tona shkollore janë liderë në inovacion, janë të përkushtuara për të prishur pabarazinë dhe kanë një fokus të ngjashëm me lazerin në ofrimin e pikave të shumëfishta të aksesit për TË GJITHË nxënësit në rrugët STEM," tha Dr. Kareen Borders, Drejtor Ekzekutiv i West Sound STEM Network. “Duke bërë partneritet me drejtues të industrisë si p.sh MacDonald-Miller Facility Solutions Johnson Controls Incorporated, ne kolektivisht shfrytëzojmë partneritetet publike-private për të bërë atë që është e drejtë për fëmijët.”

ÇFARË ËSHTË TEKNOLOGJIA E SISTEMEVE TË KONTROLLIT

Foto e lojës së kurthit të miut, makinerisë së qarqeve të parakohshme dhe rrotave rrotulluese
Analoge praktike të përdorura gjatë seminarit të sistemeve të kontrolleve. Foto nga Shane Westby, North Kitsap School District.

Një gamë e gjerë punësh dhe produktesh përdorin sisteme kontrolli, nga operimet në termocentralin tuaj lokal deri te automatizimi në termostatin e shtëpisë tuaj. Punëtoria e Teknologjisë së Kontrollit u krijua për të ndihmuar mësuesit të kuptojnë bazat e karrierave të Teknologjisë së Sistemeve të Kontrollit si pjesë e iniciativës më të madhe të rrugëve të karrierës, të udhëhequr nga Karriera Lidh Uashingtonin, një bashkëpunim midis biznesit, punës, arsimit dhe drejtuesve të komunitetit, të cilët po krijojnë programe akademike të bazuara në punë për të rinjtë që të eksplorojnë dhe të mësojnë, ndërkohë që fitojnë një pagë dhe kredit në nivelin e kolegjit. Washington STEM shërben si një partner kryesor në këtë iniciativë. MacDonald-Miller Facility Solutions, Johnson Controls Incorporated, dhe Siemens në partneritet me West Sound STEM Network, Drejtorët e CTE, Dave Stitt, Rrethi Shkollor i Gadishullit, dhe Rrjeti Tacoma STEAM për të bashkë-zhvilluar praktikat e regjistruara së fundmi - Programuesi i Kontrolleve, i cili është krijuar për nxënësit e shkollave të mesme dhe Specialisti i Kontrollit të Associate, i cili është për të rriturit 18 vjeç e lart.

"Industria e automatizimit të ndërtesave ka një nevojë kritike për zhvillimin e fuqisë punëtore," tha Perry England, Zëvendës President në MacDonald-Miller Facility Solutions dhe Kryetar i Bordit të Forcave Punëtore të Shtetit. “Ndërgjegjësimi për karrierën, eksplorimi dhe përgatitja fillojnë me sistemin tonë k-12 dhe partneritete si këto janë ato që nevojiten për të siguruar akses për të gjithë Washingtonianët në karrierat me paga familjare.”

Dr. Kareen Borders, Drejtor Ekzekutiv i West Sound STEM Network, i cili është anëtar i rrjetit STEM mbarëkombëtar të Uashingtonit STEM, bashkë-krijoi Workshop-in e Teknologjisë Controls për të mbështetur sfidat e dizajnit të bazuara në standardet K-12. Punëtoria i prezantoi mësuesit me botën e automatizimit të ndërtesave, teknologjinë e kontrolleve dhe të menduarit llogaritës, si dhe ngriti kompetencat e mësuesve në aplikacionet algoritmike, shkencën kompjuterike, fizikën dhe sigurinë. Pjesëmarrësit e përfunduan seminarin me një kuptim më të mirë të rrugëve të karrierës në dispozicion të studentëve në sektorin e automatizimit të ndërtesave, duke përfshirë profesionet e Programuesit të Kontrolleve dhe Specialistëve të Kontrollit të Ndihmës, dhe përvojat e nisjes së karrierës së studentëve të disponueshme në shkollat ​​e mesme lokale dhe kolegjet e komunitetit që çojnë në familje- punë me pagë.

MËSIMI I LIDHUR KARRIERË DHE AKSES NË MUNDËSI

Nisma Career Connect Washington u financua nga shteti në vitin 2019 për të ndihmuar në udhëzimin e studentëve drejt rrugëve arsimore që çojnë në karriera të kërkuara dhe me paga familjare. Qasje më e barabartë në këto mundësi arsimore, si rruga e programit të Kontrollit të Praktikës, krijon një fuqi punëtore më të kualifikuar, zvogëlon boshllëkun e aftësive dhe u ofron studentëve, veçanërisht atyre që janë më larg mundësive, një shteg drejt vendeve të punës STEM në të gjithë shtetin.

Video nga Chris & Kristin Coovert, Peninsula School District

“Ky ishte një kurs i mrekullueshëm për diçka që unë as nuk e dija se ishte një mundësi,” tha një mësues dhe pjesëmarrës i seminarit pas ngjarjes. “Ne pedagogët kemi nevojë për kurse të tilla në mënyrë që të mund të jemi aktualë dhe të rëndësishëm për studentët tanë ose nuk do të jemi në gjendje të bëjmë punën tonë për t'i përgatitur ata për të ardhmen e tyre në vend të të shkuarës sonë.”

BASHKËPUNIMI KRIJON LIDHJE

Gjithashtu në këtë ngjarje bashkëpunuan partnerët e industrisë, Alyssa dhe Paul Boswell, krijues të kompjuterëve me mermer Turing Tumble, Corinne Beach, K-12 STEM Outreach Koordinator për Puget Sound Naval Shipyard (PSNS) dhe Kim Reykdal, Drejtues i Mbikëqyrësit të Programit, Këshillimi Shkollor në Zyrën e Uashingtonit të Mbikëqyrësit të Instruksioneve Publike (OSPI). Partnerët punuan së bashku me West Sound STEM dhe Tacoma STEAM për të zhvilluar njësi mësimore praktike, të bazuara në standarde, duke modeluar konceptet kryesore që mund të integrohen në materialet e klasës K-12 së bashku me një kuptim se si mësimi në klasë lidhet me planet përtej shkollës së mesme.

Foto e bordit të reçelit të punëtorisë
Një tabelë bllokimi, e krijuar nga një grup mësuesish, harton një seri komplekse kushtesh. Foto nga Thaddeus Jurczynski, Distrikti Shkollor Chimacum, Kirstin Brent, Distrikti Shkollor i Gadishullit, Chris Swanson, Distrikti shkollor Bremerton dhe David Guertin, Distrikti Shkollor Qendror Kitsap.

“Partneriteti ynë me West Sound STEM është i mahnitshëm! Jo vetëm që morëm pjesë mësues të Qarkut Tacoma-Pierce, por edhe ofrues të Mësimit të Zgjeruar që mbështesin studentët tanë jashtë klasës, "tha Chanel R. Hall, Drejtor i Rrjetit të Rrjetit Tacoma STEAM. “Është përvoja si kjo [punëtori] që lidh mësuesit dhe edukatorët tanë me fuqinë punëtore dhe i mban ata të informuar për mundësitë në rritje.”

Punëtoria e Teknologjisë së Kontrolleve u ofroi mësuesve një mundësi argëtuese dhe praktike për të mësuar rreth një prej rrugëve të shumta të karrierës të disponueshme për studentët në rajonet e gadishullit South Sound/Kitsap dhe Olympia. Mësuesit u larguan nga seminari me një kuptim më të mirë jo vetëm se si funksionojnë kompjuterët dhe sistemet e kontrollit, por edhe se si këto aftësi mund të çojnë në karriera të kërkuara për studentët e tyre. Lidhjet e industrisë dhe përmbajtjes në mëngjes siguruan një bazë për bashkëpunim dhe dizajnimin e aplikacioneve në klasë pasdite. Bashkëpunimi midis West Sound STEM, Tacoma STEAM, OSPI, Career Connect Washington dhe partnerëve të industrisë tregon përkushtimin e tyre më të madh për t'u ofruar të gjithë studentëve, pavarësisht nga ngjyra, gjinia, kodi postar ose të ardhurat e familjes, mundësinë për të lulëzuar dhe për të marrë pjesë në Ekonomia STEM e Uashingtonit.