Lidhja e karrierës në jugperëndim

E fokusuar në rajonin e Vankuverit, WA, Career Connect Southwest (dikur Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugperëndimor) punon për të siguruar që të gjithë studentët në rajon të kenë njohuritë, aftësitë dhe përvojat që hapin të ardhmen, një ekonomi të begatë dhe inovacion.

Lidhja e karrierës në jugperëndim

E fokusuar në rajonin e Vankuverit, WA, Career Connect Southwest (dikur Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugperëndimor) punon për të siguruar që të gjithë studentët në rajon të kenë njohuritë, aftësitë dhe përvojat që hapin të ardhmen, një ekonomi të begatë dhe inovacion.
Vickei Hrdina
Drejtor i STEM Initiatives, Career Connect Southwest

Përmbledhje

Career Connect Southwest po punon për të siguruar që çdo student në rajon të ketë njohuritë, aftësitë dhe përvojat që mund të hapin të ardhmen, të ndërtojnë një komunitet të angazhuar globalisht, të sigurojnë një ekonomi të begatë dhe të frymëzojnë inovacion.

STEM nga numrat

Raportet vjetore të Uashingtonit STEM, STEM by the Numbers, na bëjnë të ditur nëse sistemi po mbështet më shumë studentë, veçanërisht studentë me ngjyrë, studentë që jetojnë në varfëri dhe/ose prejardhje rurale dhe gra të reja, që të jenë në rrugën e duhur për të arritur kredencialet me kërkesë të lartë.

Shikoni STEM të Career Connect Southwest nga raporti Numbers këtu.

Programet + Ndikimi

LIDHJA E NXËNËSVE DHE MËSIMDHËNËSVE ME RRUGËT E KARRIERËS DHE PROFESIONALËT GJATË COVID-19

Shumë gjëra rreth shkollës janë të ndryshme tani, por është po aq e rëndësishme sa kurrë që studentët tanë të përgatiten për punë, në mënyrë që të gjejnë një karrierë kuptimplote dhe shpërblyese pas diplomimit. Duke shërbyer si Rrjeti STEM dhe Rrjeti i Mësimit të Lidhur me Karrierën, rajoni ka marrë 200,000 dollarë fonde bujare nga Career Connect Washington për të vazhduar të lehtësojë programet për të bashkuar studentët dhe profesionistët e industrisë. ESD 112 mori gjithashtu 150,000 dollarë për një koordinator të dedikuar të të mësuarit të lidhur me karrierën, i cili punon me një rrjet prej nëntë koordinatorësh të bazuar në ESD, duke punuar në partneritet me specialistin e programit në OSPI.

Mjedisi virtual, ndonëse nuk është ideal në çdo mënyrë, na ka lejuar t'i përputhim studentët me profesionistë jashtë komuniteteve të tyre. Për shembull, ekipi ynë lidhi studentët e shkollës së mesme Wahkiakum me profesionistë për të eksploruar karriera në fusha të ndryshme inxhinierike. Në nëntor, studentët nga Wahkiakum u takuan me një panel që përfshinte një inxhinier softuerësh nga Portland, një inxhinier të hapësirës ajrore nga Bothell, një inxhinier elektrik nga Minneapolis dhe një inxhinier mekanik nga Camas. Për më tepër, ekipi ynë së shpejti do të lehtësojë punëtorinë e shkrimit të rezymeve në internet, ngjarjet e rrjeteve me shpejtësi virtuale dhe madje edhe panaire plotësisht online të shkencës dhe inxhinierisë për nxënësit e shkollave të mesme dhe të mesme.

Në korrik 2020, 15 pedagogë të matematikës dhe shkencave nga i gjithë rajoni përfunduan një programi i jashtëm duke vizituar objektet shkollore, kantieret aktive të ndërtimit dhe bizneset e lidhura me ndërtimin në përpjekje për t'u njohur më mirë me nevojat aktuale dhe të ardhshme të industrisë.

MËSIMI I HERSHËM

Ekipi i Iniciativave STEM në Career Connect Southwest ka investuar në disa programe për të takuar familjet ku ndodhen dhe për të ofruar mënyra të thjeshta e argëtuese për të mbështetur nxënësit tanë më të vegjël në angazhimin në STEM. Që nga viti 2017, Matematikë kudo! ka punuar për të krijuar media të bazuara në vende dhe duke vizituar fëmijët dhe të rriturit e tyre në hapësira të ndryshme të komunitetit për të ndarë idetë tona.

Në vitin 2020, ne e orientuam Math@The Movies në një version shtëpiak që familjet mund të luanin me shërbimin e tyre të preferuar të transmetimit. Megjithëse dita e parë e shkollës dukej ndryshe, ne u siguruam 1,500 familjeve kutitë e mirëseardhjes në kopshtin e fëmijëve që përmbanin STEM në shtëpi dhe aktivitetet Math Anywhere.

KËRBIMI I STEM! Është një program kredie falas për robotikën parashkollore për të gjithë ofruesit në konsorciumin ESD112 Childcare Aware. Ne e dimë se studentët përfitojnë nga mësimi i hershëm rreth njohjes së modeleve, renditjes, zbërthimit të problemeve dhe krijimit të zgjidhjeve. Në vitin 2020, ne ndërtuam një rrjet me mbi 20 ofrues të kujdesit për fëmijët në shtëpi dhe deri në fund të korrikut 2021 do të arrijmë afër 1,500 fëmijë të vegjël.

nFUQISË VAJZAT E GRYQËS KËSHTUAJNË GRATË NË KËRRJEN ME STUDENTET RURALE

nPower Gorge Girls, një bashkëpunim midis Career Connect Southwest dhe South Central STEM Network, synon të nxjerrë në pah shtigjet e pagave familjare dhe karrierës së kërkuar për studentët në Grykë, duke u ofruar gjithashtu atyre studentëve modele të forta femrash nga komunitetet e tyre. Duke filluar nga fundi i vitit 2020, vajzat e shkollave të mesme filluan të punojnë me gra dinamike vendase në STEM për zgjidhjet për problemet e shkencës në botën reale. Nxënësit krijoi secili një dizajn për një zgjidhje, më pas zgjodhi materialet e prototipit nga një inventar në internet. Materialet që ata kërkuan u dorëzuan në shtëpitë e tyre dhe ata filluan të punojnë për ndërtimin e modelit të tyre. Më vonë, vajzat ndanë krijimet e tyre me mentorin e tyre dhe njëra-tjetrën në mënyrë virtuale, për të ofruar dhe për të marrë reagime dhe inkurajim.

TREGIME RREGULLE Shiko të gjitha tregimet
Toka në Hapësirë: Është Rrjeti West Sound STEM
Më 12 dhjetor, 1,000 studentë nga West Sound STEM Network folën me astronautët e NASA-s që jetojnë, punojnë dhe bëjnë kërkime në bordin e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës.
Inslee shpërblen 6 milionë dollarë për të krijuar lidhje praktike dhe karriere për 29,000 të rinj në 11 komunitete
Përvojat e të mësuarit STEM, hijet e punës, planifikimi i karrierës, praktikat dhe praktikat bëhen të disponueshme falë financimit të ri të grantit të Career Connect Washington.
Kaiser Permanente: Mbështetja e STEM, Edukimi i fuqisë punëtore të kujdesit shëndetësor të ardhshëm
Susan Mullaney, Presidente e Kaiser Permanente Washington, flet për rëndësinë e barazisë në edukimin STEM dhe ndikimin pozitiv që ka në zhvillimin e fuqisë punëtore të kujdesit shëndetësor në Samitin STEM të Uashingtonit 2017 në Microsoft.
Rrjedhin si une! i prezanton studentët me STEM real
Frymëzimi i studentëve për të ndjekur karrierën në inxhinieri fillon në klasë. Rrjedhin si une! fuqizon mësuesit të prezantojnë profesionistët e STEM në klasë për të edukuar studentët se cilat karriera janë në dispozicion për ta.
NËPËRMJET RREGULLIT GJITHÇKA ËSHTË E MUNDSHME.
Mbështet STEM