Rrjeti Tacoma STEAM

Rrjeti Tacoma STEAM është Rrjeti më i ri i Veprimit Bashkëpunues i të diplomuarve në Tacoma, i përkushtuar për rritjen e aksesit, interesit dhe suksesit në shkencë, teknologji, inxhinieri, arte dhe matematikë për të gjithë studentët e Tacoma.

Rrjeti Tacoma STEAM

Rrjeti Tacoma STEAM është Rrjeti më i ri i Veprimit Bashkëpunues i të diplomuarve në Tacoma, i përkushtuar për rritjen e aksesit, interesit dhe suksesit në shkencë, teknologji, inxhinieri, arte dhe matematikë për të gjithë studentët e Tacoma.
Organizata kryesore: Tacoma e diplomuar
Salla e Chanel
Chanel R. Hall
Drejtor i Rrjetit Tacoma STEAM

Përmbledhje

Rrjeti i Mësimit Tacoma STEAM u formua në vitin 2017 në përgjigje të hendekut të aftësive pjesërisht përgjegjëse për më shumë se 23,000 punë të paplotësuara në Uashington, shumica e të cilave janë në fushat STEM. Ky boshllëk përfaqëson një mundësi premtuese në Tacoma, veçanërisht për studentët me ngjyrë dhe ata që jetojnë në varfëri.

Ata shtuan një A për Artet në akronimin STEM, në përputhje me besimin e komunitetit se artet ushqejnë kreativitetin dhe aftësitë për zgjidhjen e problemeve. Ky rrjet është në linjë me prioritetet e Uashingtonit STEM për të nxitur partneritetet, për të eliminuar dyfishimin e punës dhe për të rritur arritjet dhe ndikimin e studentëve.

STEM nga numrat

Raportet vjetore të Uashingtonit STEM, STEM by the Numbers, na bëjnë të ditur nëse sistemi po mbështet më shumë studentë, veçanërisht studentë me ngjyrë, studentë që jetojnë në varfëri dhe/ose prejardhje rurale dhe gra të reja, që të jenë në rrugën e duhur për të arritur kredencialet me kërkesë të lartë.

Shikoni STEM rajonal të Qarkut Pierce nga raporti i Numrave këtu.

 

Programet + Ndikimi

EKSTERNSHIP E MËSUESVE DHE PORKSHOPE

Rrjeti Tacoma STEAM bashkëpunoi me West Sound STEM dhe Capital Region STEM Networks për të vazhduar serinë tonë të zhvillimit profesional të Powering Up Educators. Nëpërmjet këtij partneriteti, shtatë mësues dhe edukatorë patën një përvojë praktike virtuale dhe mësuan më shumë rreth karrierës në Teknologjia e kontrolleve. Për më tepër, ne mbajtëm një kafene STEM që u fokusua në karrierat në Shkencën Detare dhe Ujore, si dhe mbajtëm një panel praktik praktike për gjashtëdhjetë mësues dhe edukatorë të Shkollës Publike Tacoma me partnerët tanë në Local 26 Union për të çmitizuar stereotipet rreth zanateve.

TACOMA STEAM BIZNES TREVIZË E RRUmbullakët

Rrjeti Tacoma STEAM nisi Tryezën e parë të Rrumbullakët të Biznesit, një pjesë e iniciativës lokale të ndikimit kolektiv. Një grup prej 15 drejtuesish të industrisë vendase, duke përfshirë qytetin e Tacomës, Ushtrinë e SHBA-së-JBLM dhe Korsmo Construction, janë mbledhur çdo tremujor për të diskutuar rrugët e studentëve drejt industrive dhe karrierave lokale, duke përfshirë praktikat, ndërtimin, ushtrinë, kujdesin shëndetësor dhe të tjera. Ky nivel i zgjeruar i angazhimit me drejtuesit tanë ekonomikë lokalë ka çuar në harmonizim më të madh me eksplorimin e karrierës dhe mundësitë për studentët tanë.

MËSIMI I LIDHUR NË KARRIERË

Investimet nga Iniciativa e Mësimit të Lidhur me Karrierën e Shtetit të Uashingtonit kanë pasur një ndikim të jashtëzakonshëm në organizatat në shërbim të të rinjve të komunitetit tonë, duke i lejuar ata të zgjerojnë numrin e studentëve që shërbejnë dhe shumëllojshmërinë e programeve të eksplorimit të karrierës që ofrojnë. Grupi i punës së të mësuarit të lidhur me karrierën e Rrjetit Tacoma STEAM vazhdon të luajë një rol integral në përpjekjet e partnerëve tanë për të lidhur studentët me një rrugë postsekondare dhe/ose karriere të përshtatshme, duke përfshirë eksplorimin me programin Summer Jobs 253 të City of Tacoma dhe punën e Fondacionit të Suksesit të Kolegjit. të dy Career Connect WA dhe Tacoma School Public School & Beyond Plan.

MËSIMI I HERSHËM

Tacoma STEAM do të bashkëpunojë me partnerët tanë të Mësimit të Hershëm për të organizuar një seminar të hershëm të matematikës me 150 të rritur të parashikuar për kujdesin me ZENO Math përmes Punëtorive tona të Zhvillimit Profesional të Ndërtimit të Lidhjeve. Ky seminar do të ofrojë trajnime, kredite për zhvillim profesional dhe komplete matematike ZENO për ofruesit e kujdesit të hershëm të fëmijëve dhe prindërit, veçanërisht ata që u shërbejnë studentëve me të ardhura të ulëta dhe nxënësve me ngjyrë. Ne gjithashtu nisëm një fushatë në mediat sociale që promovon serinë "Sa Shumë" Matematikë, duke inkurajuar familjet të eksplorojnë konceptet e matematikës brenda dhe përreth shtëpive dhe mjedisit të tyre.

MBËSHTETJE LEGJISLATIVE PËR LAZER

Anëtarët e Rrjetit STEAM mblodhën me sukses mbështetjen për financimin e LASER (Udhëheqja dhe Ndihma për Reformën e Arsimit të Shkencës) nga Senatori i Qarkut Pierce Steve Conway. Senatori Conway paraqiti dhe mbrojti një kusht buxheti në 2020, i cili rriti dhe financoi plotësisht programin LASER në mbarë vendin. Rrjeti Tacoma STEAM mezi pret të punojë me South Sound LASER Alliance për të ngritur zërat e studentëve, për të ofruar përvoja të pasura shkencore dhe STEM në klasë dhe për të promovuar përvojat e të mësuarit të lidhur me karrierën brenda dhe jashtë klasës.

TREGIME RREGULLE Shiko të gjitha tregimet
Toka në Hapësirë: Është Rrjeti West Sound STEM
Më 12 dhjetor, 1,000 studentë nga West Sound STEM Network folën me astronautët e NASA-s që jetojnë, punojnë dhe bëjnë kërkime në bordin e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës.
Inslee shpërblen 6 milionë dollarë për të krijuar lidhje praktike dhe karriere për 29,000 të rinj në 11 komunitete
Përvojat e të mësuarit STEM, hijet e punës, planifikimi i karrierës, praktikat dhe praktikat bëhen të disponueshme falë financimit të ri të grantit të Career Connect Washington.
Kaiser Permanente: Mbështetja e STEM, Edukimi i fuqisë punëtore të kujdesit shëndetësor të ardhshëm
Susan Mullaney, Presidente e Kaiser Permanente Washington, flet për rëndësinë e barazisë në edukimin STEM dhe ndikimin pozitiv që ka në zhvillimin e fuqisë punëtore të kujdesit shëndetësor në Samitin STEM të Uashingtonit 2017 në Microsoft.
Rrjedhin si une! i prezanton studentët me STEM real
Frymëzimi i studentëve për të ndjekur karrierën në inxhinieri fillon në klasë. Rrjedhin si une! fuqizon mësuesit të prezantojnë profesionistët e STEM në klasë për të edukuar studentët se cilat karriera janë në dispozicion për ta.
Ju mund t'i ndihmoni studentët e Uashingtonit të marrin një edukim të shkëlqyer STEM.
Mbështet STEM