Capital STEM Alliance

Capital STEM Alliance u krijua në 2017 për të organizuar shkolla, biznes dhe organizata të komunitetit të interesuara për të rritur gatishmërinë për karrierë dhe mundësitë e të mësuarit STEM në rajonin e përbërë nga qarqet Greys Harbor, Lewis, Mason, Pacific dhe Thurston.

Capital STEM Alliance

Capital STEM Alliance u krijua në 2017 për të organizuar shkolla, biznes dhe organizata të komunitetit të interesuara për të rritur gatishmërinë për karrierë dhe mundësitë e të mësuarit STEM në rajonin e përbërë nga qarqet Greys Harbor, Lewis, Mason, Pacific dhe Thurston.
Organizata kryesore:
ESD 113 dhe RALLY
Lorie Thompson
Drejtor i Aleancës Capital STEM

Përmbledhje

Pavarësisht nga vështirësitë ekonomike në të gjithë rajonin, bizneset ofrojnë shumë punë STEM për të cilat studentët tanë nuk janë të kualifikuar për t'i ndjekur, veçanërisht të rinjtë tanë nga komunitetet rurale, të rinjtë me ngjyrë, të rinjtë me aftësi të kufizuara dhe ata të prekur nga varfëria. Komuniteti rajonal i Kryeqytetit duhet të ndërtojë një fuqi punëtore inovative dhe të kualifikuar për të rritur bizneset aktuale dhe për të tërhequr bizneset e së ardhmes.

Capital STEM Alliance është e përkushtuar të ndërtojë një infrastrukturë rajonale të shëndetshme, të qëndrueshme dhe bashkëpunuese për të rritur mundësitë e të mësuarit STEM, në mënyrë që të gjithë fëmijët në rajon të mund të presin me padurim një karrierë pozitive.

STEM nga numrat

Raportet vjetore të Uashingtonit STEM, STEM by the Numbers, na bëjnë të ditur nëse sistemi po mbështet më shumë studentë, veçanërisht studentë me ngjyrë, studentë që jetojnë në varfëri dhe/ose prejardhje rurale dhe gra të reja, që të jenë në rrugën e duhur për të arritur kredencialet me kërkesë të lartë.

Shikoni STEM rajonal të Malit të Paqësorit nga raporti i Numrave këtu.

Programet + Ndikimi

KARIERË CONNECT WASHINGTON

Çdo zonë e shtetit tonë është unike dhe Rrjetet STEM dinë se si të sjellin ndikimin maksimal në STEM për çdo student në rajonin e tyre. Në vitin 2020, Capital STEM Alliance mori një grant prej 125,000 dollarësh (përfshirë fondet që theksonin partneritetet rurale dhe të largëta) për të mbështetur bashkëpunimet me bizneset lokale, organizatat jofitimprurëse dhe rrethet shkollore që do të krijonin akses të barabartë në mundësitë e rrugëve të karrierës për të gjithë të rinjtë.

Së bashku, ne kemi sjellë programe ndërgjegjësimi për karrierën si Robotika në klasë në punëtoritë e Budd Bay në Puget Sound Estuarium, praktika virtuale në shkencën detare përmes projektimit, ndërtimit dhe eksperimentimit ROV nënujore; dhe miratoi programet e nisjes së karrierës në mekanikën dhe biznesin me naftë në Kolegjin Centralia. Këto dhe sipërmarrje të tjera të përbashkëta mbështesin të gjithë të rinjtë në rajonin tonë, nga kopshti i fëmijëve deri te diplomimi, për të siguruar akses në mjetet e nevojshme për të arritur një karrierë me pagë familjare në një fushë STEM.

KARYQIMI I HENDËSISË NGA K-12 NË KARRIERË

Samiti i Dytë Vjetor i Fuqisë Punëtore të Rrjetit tonë u mbajt praktikisht në dhjetor 2020 për të nxjerrë në pah disa nga mundësitë e rrugëve në Rajonin e Kryeqytetit. Temat përfshinin Përafrimin e kurseve CTE me rrugët e industrisë dhe kolegjit; Lundrimi në Procesin e Miratimit të Nisjes së Karrierës SBCTC; Rritja e programeve praktike virtuale për të rinjtë; dhe Përdorimi i Regjistrimit të Pranave të Pranuara si Rrugë drejt Punësimit me Paga Familjare. Mbi 100 pjesëmarrës, duke përfshirë liderë nga biznesi dhe industria, politika, K12 dhe arsimi pas të mesëm, jofitimprurës dhe filantropia morën pjesë në këtë samit.

Aleanca LASERORE MOUNTAIN TE HARBOR

Aleanca LASER Mountain to Harbor, një pjesë e Capital STEM Alliance, mbron për shkencë të fortë dhe udhëzime STEM në klasat fillore, për të përgatitur të gjithë studentët për suksesin e mesëm dhe mundësitë e rrugëve të karrierës STEM pas të mesme. Në dhjetor, Rrjeti krijoi një seri punëtorish për ekipet e administratorëve dhe mësuesve për të mbështetur dhe inkurajuar rritjen e kohës së klasës mbi shkencën dhe udhëzimet STEM, përveç përdorimit të strategjive të integrimit të përmbajtjes për të krijuar lidhje të rëndësishme midis shkencës, STEM dhe fushave të tjera kurrikulare. Ndërsa nxënësit e shkollës fillore fitojnë aftësi të rëndësishme STEM, edukatorët fillor dhe të mesëm mund të planifikojnë strategjikisht për një shtrirje më të mirë dhe të zbusin pabarazitë sistematike për studentët me ngjyrë, studentët me të ardhura të ulëta dhe gratë e reja që janë të pasionuara për karrierat e ardhshme STEM. LASER (Leadership and Assistance for Science Education Reform) është një program shtetëror arsimor shkencor i udhëhequr nga Washington STEM së bashku me Zyrën e Mbikëqyrësit të Udhëzimeve Publike, Distriktet e Shërbimit Arsimor dhe Qendrën Logan për Arsimin në Institutin për Biologjinë e Sistemeve.

MËSIMI I HERSHËM NË RAJONIN E KRYEQYTETIT

Nëpërmjet një granti të Inovacioneve të Hershme Math nga Washington STEM, Rajoni i Kryeqytetit bashkëpunoi me Matematikë për dashuri për të shpërndarë lojërat e matematikës Tiny Polka Dots për afërsisht 1800 kujdestarë dhe fëmijë të vegjël ruralë dhe të largët në 2020. Si një aktivitet kulmor, Rajoni mbajti ngjarjen e tij të parë virtuale të Natës së Matematikës Familjare në janar 2021 me familje, edukatorë dhe ekspertë matematikë të angazhuar në mësimin e koncepteve të matematikës përmes lojës. Për vitin e ardhshëm, rajoni i Kryeqytetit vazhdon kontaktin e tij me kujdestarët e fëmijëve të vegjël, veçanërisht në komunitetet rurale dhe të largëta, me ngjarje dhe aktivitete shtesë të matematikës së hershme me partnerët tanë: Paint to Learn, Block Fest Build-Off dhe Math Anywhere.

Ju mund t'i ndihmoni studentët e Uashingtonit të marrin një edukim të shkëlqyer STEM.
Mbështet STEM