Imazhi për Menzer Pehlivan, PhD, PE Ikona për matematikë

Menzer Pehlivan, PhD, PE

Inxhinier Gjeoteknik Tërmetesh në Rajonin Puget Sound
Jacobs
Gjatë arsimit të saj universitar, tërmeti i Izmitit në vitin 1999 goditi Turqinë dhe Menzer Pehlivan e dinte se ajo duhej të ndihmonte në parandalimin e dëmeve të shkaktuara në fatkeqësitë e ardhshme. Pasi studioi inxhinierinë gjeoteknike ndaj tërmeteve në Ankara, Turqi dhe Austin, Teksas, ajo tani ndihmon arkitektët dhe inxhinierët civilë të vlerësojnë planet e tyre për gatishmërinë ndaj tërmeteve. Postuar në shtator 2018.