Lidhja e karrierës në verilindje

Career Connect Northeast mbështetet nga Greater Spokane Incorporated në partneritet me Distriktin e Shërbimit Arsimor të Uashingtonit Verilindor 101 (NEWESD 101).

Lidhja e karrierës në verilindje

Career Connect Northeast mbështetet nga Greater Spokane Incorporated në partneritet me Distriktin e Shërbimit Arsimor të Uashingtonit Verilindor 101 (NEWESD 101).
Organizata kryesore:
Greater Spokane në partneritet me ESD E RE 101
Erin Vincent
VP i Arsimit dhe Talentit

Përmbledhje

Career Connect Northeast rrit mundësitë e edukimit STEM për të gjithë të rinjtë në rajon për të rritur numrin e studentëve që ndjekin dhe arrijnë sukses në karrierën STEM. Qëllimi ynë është të zvogëlojmë hendekun e aftësive STEM dhe të rrisim ekonominë e Uashingtonit.

STEM nga numrat

Raportet vjetore të Uashingtonit STEM, STEM by the Numbers, na bëjnë të ditur nëse sistemi po mbështet më shumë studentë, veçanërisht studentë me ngjyrë, studentë që jetojnë në varfëri dhe/ose prejardhje rurale dhe gra të reja, që të jenë në rrugën e duhur për të arritur kredencialet me kërkesë të lartë.

Shikoni STEM rajonal Lindor sipas raportit Numbers këtu.

Programet + Ndikimi

MËSIMI I HERSHËM NË SHTËPI

Career Connect Northeast dhe një koalicion i partnerëve të komunitetit shpërndanë 1,000 grupe kartash bisede falas të fokusuara në matematikën e hershme përmes zgjerimit të Mundësitë e përditshme të gjuhës dhe mësimit (Projekti ELLO). Projekti ELLO është fokusuar në rritjen e numrit të ndërveprimeve cilësore midis kujdestarëve dhe fëmijëve të vegjël. Nëpërmjet integrimit të bisedave kuptimplota, rutinave në shtëpi dhe hapësirave komunitare që aksesohen rregullisht nga familjet, burimet e ELLO inkurajojnë kujdestarët të flasin me fëmijët e tyre në mënyra që janë të përshtatura tematikisht me rutinat dhe mjediset e njohura. ELLO punon në partneritet me biznese, organizata me bazë komuniteti dhe partnerë të tjerë arsimorë për të siguruar burimet thelbësore që familjet dhe fëmijët e zonës Spokane kanë nevojë për të lulëzuar.

MËSIMI VIRTUAL I LIDHJES SË KARIERËS WASHINGTON

Në përgjigje të pandemisë, ne, si Rrjeti Rajonal CCW i Uashingtonit Verilindor (NEWESD) 101, bashkë-aplikuam për një nga grantet rurale prej 50,000 dollarësh të Career Connect Washington për të krijuar Serinë Virtuale të Karrierës së vjeshtës në partneritet me CCW Rajonale të North Central ESD 171 Rrjeti, Apple STEM. Studentët nga të dy ESD-të u ftuan të merrnin pjesë në një ekspozitë në javë për gjashtë javë, çdo javë duke u fokusuar në një rrugë të ndryshme CTE. Gjatë gjashtë javëve, u regjistruan mbi 1,000 studentë dhe 394 prezantues (partnerët e industrisë dhe kolegjit). Ne planifikojmë të përdorim pjesën e dytë të këtyre fondeve në një mundësi pranvere 2021 për studentët e CTE.

BIZNESI PAS SHKOLLËS © DHE MËSIMDHËNIA E MËSUESVE SHKONI ONLINE

Programet e GSI Business AfterSchool dhe Teaching the Teachers u kthyen virtuale dhe kanë angazhuar më shumë se 110 studentë dhe edukatorë që nga tetori 2020. Përveç kësaj, Career Connect Northeast ka ofruar trajnime virtuale, komplete materialesh dhe lidhje me industrinë për 40 mësues të shkollave të mesme në 16 NEWESD 101 rrethe me fokus mbi krizën tonë aktuale shëndetësore. Për më tepër, edukatorët patën akses në një platformë eksplorimi të aftësive dhe karrierës për të zgjeruar njohuritë e studentëve për mundësitë dhe rrugët.

RRUGËT PAS SEKONDARE

Running Start për Karriera: Kolegji i Komunitetit Spokane (SCC) Running Start për Karriera programi u ofron nxënësve të shkollave të mesme lokale një shans për të përfunduar trajnimin e tyre profesional të nivelit të kolegjit ndërsa janë ende në shkollë të mesme. Nga mesi i dhjetorit, rreth 70 studentë janë regjistruar në 22 programe në SCC dhe 11 programe në Kolegjin Komunitar Spokane Falls. Roli i Career Connect Northeast është të ngritë rëndësinë e programeve të tilla për t'u siguruar që studentët të kenë akses në programe të barabarta që nisin udhëtimin e tyre pas shkollës së mesme ndërsa janë ende në shkollë të mesme.

RRITJA E PËRFUNDIMIT TË FAFSA DHE WASFA

Career Connect Northeast përdori kushtin FAFSA/WASFA të WA STEM për të mbështetur 6 ngjarje të kompletimit virtual falas në rajonin tonë të organizuar nga College Success Foundation (CSF) në fund të vitit 2020, i cili angazhoi 112 studentë/familje në 52 shkolla në NEWESD 101. Fatkeqësisht, pandemia ka ndikuar negativisht në shkallën e përfundimit të rajonit tonë, por ngjarje si kjo janë kritike për të mbajtur para mendjes burimet dhe mbështetjen.

TREGIME RREGULLE Shiko të gjitha tregimet
Toka në Hapësirë: Është Rrjeti West Sound STEM
Më 12 dhjetor, 1,000 studentë nga West Sound STEM Network folën me astronautët e NASA-s që jetojnë, punojnë dhe bëjnë kërkime në bordin e Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës.
Inslee shpërblen 6 milionë dollarë për të krijuar lidhje praktike dhe karriere për 29,000 të rinj në 11 komunitete
Përvojat e të mësuarit STEM, hijet e punës, planifikimi i karrierës, praktikat dhe praktikat bëhen të disponueshme falë financimit të ri të grantit të Career Connect Washington.
Kaiser Permanente: Mbështetja e STEM, Edukimi i fuqisë punëtore të kujdesit shëndetësor të ardhshëm
Susan Mullaney, Presidente e Kaiser Permanente Washington, flet për rëndësinë e barazisë në edukimin STEM dhe ndikimin pozitiv që ka në zhvillimin e fuqisë punëtore të kujdesit shëndetësor në Samitin STEM të Uashingtonit 2017 në Microsoft.
Rrjedhin si une! i prezanton studentët me STEM real
Frymëzimi i studentëve për të ndjekur karrierën në inxhinieri fillon në klasë. Rrjedhin si une! fuqizon mësuesit të prezantojnë profesionistët e STEM në klasë për të edukuar studentët se cilat karriera janë në dispozicion për ta.
Ju mund t'i ndihmoni studentët e Uashingtonit të marrin një edukim të shkëlqyer STEM.
Mbështet STEM