Hartimi i rrugës suaj drejt një karriere të kujdesit shëndetësor: Mbi 450 studentë lidhen me kujdesin shëndetësor dhe STEM

Më 16 tetor, mbi 450 studentë morën pjesë në ngjarjen Hartimi i Rrugës Tuaj drejt një Karriere të Kujdesit Shëndetësor, organizuar nga Tabela e Udhëheqjes së Industrisë së Kujdesit Shëndetësor të King County (HILT) dhe partnerë të tjerë të komunitetit.

Pothuajse 60 profesionistë të kujdesit shëndetësor që përfaqësojnë mbi 20 ofrues të kujdesit shëndetësor si SeaMar Community Health, Kaiser Permanente, Healthpoint, Suedisht dhe të tjerë që ndanë përvojat e tyre me studentët, iu përgjigjën një sërë pyetjesh rreth karrierës së kujdesit shëndetësor dhe dhanë njohuri mbi udhëtimet e tyre profesionale. Organizatat e komunitetit që mbështetën ngjarjen përfshinin Washington STEM, Shkollat ​​Publike të Seattle, Qyteti i Seattle, Work Source, Seattle Jobs Initiative dhe shumë e shumë të tjera.

“Kur unë shkoj në një dhomë dhe është një pacient minoritar dhe ata më thonë se kanë parë rrallë ndonjëherë një mjek mashkull me ngjyrë, më vjen mirë që jam aty për ta, por edhe shumë i trishtuar që është një gjë e rrallë. Nuk ka pse të jetë kështu…” (Dr. Ali Thomas, Kaiser Permanente)

"Hartimi i rrugës suaj drejt një karriere të kujdesit shëndetësor fokusohet në ofrimin e aksesit dhe mundësive për studentët që të takohen me profesionistë të kujdesit shëndetësor. Ne e dimë që mjekët bëjnë mjekë. Nëse nuk keni njerëz të tillë në familjen tuaj, atëherë ka biseda ku ju thjesht nuk jeni pjesë e tyre, "tha Specialistja e Menaxhimit të Mësimit dhe Talenteve në Kaiser Permanente Breanna Jackson. Studentët në zonën e Greater Seattle nga klasa 8-12 duhet të kalonin nëpër kabinat e rekrutimit të ofruesve, stacionet e profesionit dhe tavolinat e informacionit për shtigjet e arsimit. Vetë Jackson tha se ishte në ekstazë kur takoi një pediatre femër me ngjyrë për herë të parë në këtë ngjarje pasi ato përfaqësojnë vetëm dy për qind e mjekëve të vendit.

"Kujdesi shëndetësor ka nevojë dëshpërimisht për njerëzit dhe ne duhet t'i ekspozojmë ata ndaj gjithçkaje që është në dispozicion në kujdesin shëndetësor që në moshë të hershme," tha përfaqësuesja e Healthpoint, Tracy Phillips.

“Mentori, mentorim, mentorim gjatë gjithë rrugës. Nuk mund ta theksoj këtë mjaftueshëm për të gjithë të rinjtë që janë këtu sot. Kjo është mënyra se si ju keni akses në gjëra të tilla si fshehja e punës.” (Dr. Jasmin Zavala, SeaMar Community Health)

Përfshirja, përfaqësimi dhe aksesi në STEM janë të gjithë faktorë që çojnë drejt suksesit për studentët dhe kjo ishte e dukshme në HILT's Hartimi i rrugës suaj drejt një karriere të kujdesit shëndetësor ngjarje. Ishte e qartë se studentët në këtë ngjarje ishin veshur për sukses, pasi disa kishin bërë pastrim me ëndrrat për të qenë një asistent mjekësor ose infermiere, që është një lajm i madh pasi të dy profesionet janë disa nga më të kërkuarat në rajon. Washington STEM 2019 STEM nga numrat raporti tregon se në rajonin e King County, mesatarisht, ka 2,612 vende pune për asistentë mjekësorë dhe infermierë. Këta studentë janë në rrugën e tyre të mirë drejt një rruge karriere STEM që do të çojë në punë me paga familjare.

“Personalisht, për mua, kujdesi shëndetësor ka qenë gjithmonë diçka që kam dashur të bëj, kështu që më duhej të filloja diku. Ne folëm me dikë në Healthpoint dhe ajo po fliste për programin MA dhe PA se si ka opsione të ndryshme në dispozicion për praktikë. (Swati Purushothaman)

Duke pasur një hapësirë ​​të dedikuar për të eksploruar opsione të ndryshme karriere, studentët patën mundësinë të lidhen me dikë që mund t'u ngjante atyre në një rrugë karriere që ata kurrë nuk e panë të mundur për veten e tyre. “Nëse kjo ngjarje nuk do të ishte e mundur, ndoshta do të kishte një grup tjetër në një moment që do të kuptonte se si ta bënte atë, por fakti që HILT shkoi i pari dhe tha se ne do të vazhdojmë dhe do ta provojmë këtë për të treguar të tjerët. grupet që kjo është e mundur, është me të vërtetë e veçantë”, tha Jackson.

Ngjarje si ato të HILT Hartimi i rrugës suaj drejt një karriere të kujdesit shëndetësor janë pjesë e një vazhdimësie më të madhe të përvojave, programeve dhe punës për shtrirjen e sistemeve që Washington STEM po mbështet në të gjithë shtetin për të rritur aksesin dhe mundësinë për arsimimin dhe karrierën STEM. Ne po bashkohemi me komunitetet në të gjithë Uashingtonin për të krijuar linja të qarta nga klasa në karrierë, duke u zhvilluar modele të rrugëve të barabarta të karrierës, dhe duke punuar për të siguruar që çdo student të ketë ekspozim kuptimplotë, akses dhe përfundimisht të fillojë në një karrierë STEM, nëse ata zgjedhin atë rrugë për veten e tyre.

Ne po përpiqemi ta çojmë këtë punë përpara çdo ditë në Washington STEM dhe do të vazhdojmë të punojmë me Tabelën e Udhëheqjes së Industrisë së Kujdesit Shëndetësor (HILT) dhe partnerë të tjerë në shtet për të bërë të mundur edukimin STEM për çdo student.

Shikoni më shumë foto nga Hartimi i rrugës suaj drejt një karriere të kujdesit shëndetësor: