Arkivi i Ligjvënësit të Vitit

Shko te: 2023  |  2022  |  2021 | 2020 | 2019

Çmimi për Legjislatorin e Vitit të Washington STEM u jepet çdo vit anëtarëve të Legjislaturës Shtetërore të cilët kanë demonstruar lidership të jashtëzakonshëm në avancimin e legjislacionit dhe politikave që promovojnë përsosmërinë, inovacionin dhe barazinë në arsimin shkencor, teknologji, inxhinieri dhe matematikë për të gjithë studentët e Uashingtonit, veçanërisht ata që janë më larg mundësive.

 

2023 Ligjvënësit e Vitit

Rruga e Përfaqësuesit Chipalo, Distrikti 37

Rruga Rep. Chipalo (Rruga e 37-të)

Rruga e Përfaqësuesit Chipalo (Partia Demokratike, Distrikti 37), mbështeti një kusht financimi për Departamentin e Fëmijëve, Rinisë dhe Familjeve që do të mbështesë prodhimin e tabelave të reja të të dhënave të mësimit të hershëm. Në Dhomën e Përfaqësuesve, ai shërben si Zëvendës Kryetar i Komisionit të Financave, si dhe për Mjedisin dhe Energjinë; Inovacioni, Komuniteti dhe Zhvillimi Ekonomik; dhe komitetet e veteranëve.

 
 
 

Përfaqësuesja Jacquelin Maycumber, Distrikti 7

Përfaqësuesja Jacquelin Maycumber

Përfaqësuesja Jacquelin Maycumber (Partia Republikane, Distrikti 37), udhëhoqi një përpjekje dypartiake për të miratuar një projekt-ligj për pesë programe pilot rajonale të praktikës (HB 1013) që do të zhvillojnë partneritete bashkëpunuese midis shkollave lokale, komunitetit ose kolegjeve teknike, sindikatave të punës, programeve të regjistruara të praktikës dhe grupeve të industrisë lokale. Rep. Maycumber është aktualisht duke shërbyer mandatin e saj të tretë si Kryetare e Katit Republikan të Dhomës. Shihni fjalimin e saj të pranimit.

 
 
 

Senatorja Lisa Wellman, Distrikti 41

Senatorja Lisa Wellman

Senatorja Lisa Wellman (Partia Demokratike, Distrikti 41), legjislacioni i sponsorizuar në lidhje me shkollën e mesme dhe përtej planifikimit (SB 5243) për të zhvilluar një platformë në internet në mënyrë që studentët në të gjithë shtetin të kenë akses të barabartë në burimet e planifikimit pas shkollës së mesme, pavarësisht nga kodi i tyre postar. Ajo shërben si kryetare e Komitetit të Mësimit të Hershëm dhe Edukimit K-12. Ajo u zgjodh gjithashtu nga kolegët e saj për të shërbyer në Komitetin e Energjisë, Mjedisit dhe Teknologjisë dhe Komitetin e Mënyrave dhe Mjeteve. Shihni fjalimin e saj të pranimit.

 

2022 Ligjvënësi i Vitit

Përfaqësuesi Dave Paul, Distrikti 10

Përfaqësuesi Dave Paul, (Partia Demokratike, Distrikti i 10-të) u zgjodh si Ligjvënësi i Vitit 2022 për udhëheqjen dhe përpjekjet e tij për të kaluar HB 1867: Të dhënat e programit të dyfishtë të kredisë në seancën legjislative 2022. HB 1867 kërkon raportim të të dhënave me dy kredi, duke përfshirë informacione rreth përfundimit të kursit dhe transkriptimit të suksesshëm të kredisë. Legjislacioni gjithashtu siguron që të gjitha masat janë të disponueshme sipas racës, të ardhurave, gjinisë, gjeografisë dhe demografike të tjera. Ky raportim do të ndihmojë në informimin e rekomandimeve të politikave shtetërore për mbylljen e boshllëqeve të dyfishta të kredisë që nga momenti kur studentët regjistrohen në një kurs deri në përparimin pas-sekondar.
 
 

2021 Ligjvënësit e Vitit

Senatorja Claire Wilson, Distrikti 30

Senatorja Claire Wilson

Senatorja Claire Wilson (Partia Demokratike, Distrikti 30), u zgjodh për udhëheqjen dhe përpjekjet e saj në miratimin e Aktit të Fillimit të Drejtë për Fëmijët gjatë seancës legjislative të vitit 2021. Puna legjislative e senatorit Wilson bazohet në 25 vitet e saj në Distriktin e Shërbimeve Arsimore Puget Sound, ku ajo ishte një administratore në arsimin e hershëm dhe përfshirjen e familjes. Si nënkryetare e Komitetit të Senatit për Mësimin e Hershëm dhe Edukimin K-12, përvoja e saj e gjerë me arsimin dhe familjet ka informuar një gamë të gjerë legjislacioni, duke përfshirë Aktin e Fair Start për Fëmijët dhe legjislacionin 2020 që kërkon edukim gjithëpërfshirës dhe të saktë mjekësor për shëndetin seksual. për t'u ofruar nxënësve në shkollat ​​publike në të gjithë Uashingtonin.

 

Përfaqësuesja Tana Senn, Distrikti 41

Rep Tana Senn

Përfaqësuesja Tana Senn (Partia Demokratike, Qarku 4), u zgjodh për udhëheqjen dhe përpjekjet e saj në miratimin e Aktit të Fillimit të Drejtë për Fëmijët gjatë seancës legjislative të vitit 2021. Ajo ka mbrojtur legjislacionin për ta bërë kujdesin ndaj fëmijëve më të përballueshëm dhe më të aksesueshëm, për t'i mbajtur familjet tona të sigurta nga dhuna me armë, për të mbyllur hendekun gjinor të pagave dhe për të siguruar akses në shërbimet e shëndetit mendor dhe të mësuarit emocional social për fëmijët tanë. Tana shërbeu si një nga bashkëkryesuesit e parë të Bordit Mbikëqyrës për Departamentin e Shërbimeve për Fëmijët, Rininë dhe Familjen.
 
 

2020 Ligjvënësit e Vitit

Senatorja Emily Randall, Distrikti 26

Senatorja Emily Randall

Senatorja Emily Randall (Partia Demokratike, Distrikti 26), lindi dhe u rrit në gadishullin Kitsap. Si organizatore e komunitetit dhe avokate për kujdesin shëndetësor dhe arsimin, ajo është e përqendruar në vendosjen e njerëzve të Distriktit 26 të parët. Ajo u zgjodh në Senatin e shtetit në nëntor 2018. Emily tani është kryetare e Komitetit të Senatit për Arsimin e Lartë dhe Zhvillimin e Fuqisë Punëtore dhe nënkryetare e Komitetit të Shëndetit dhe Kujdesit Afatgjatë të Senatit. Ajo gjithashtu shërben në Komitetin e Transportit të Senatit.

 
 
 

Senatori Steve Conway, Distrikti 29

Senatori Steve Conway

Senatori Steve Conway (Partia Demokratike, Distrikti 29), pasi ka shërbyer në Distriktin e 29-të si Përfaqësues i Shtetit për 18 vjet, tani është senatori demokrat për qarkun e Pierce County që përfshin Tacomën e Jugut, East Lakewood dhe Parkland. Në seancën legjislative të vitit 2020, senatori Conway ndihmoi të fitonte një kusht me LASER prej 356,000 dollarësh për OSPI dhe Washington STEM. Përveç shërbimit në një rol udhëheqës si Zëvendës President Pro Tempore, ai është anëtar i Komitetit të Senatit për Punë dhe Tregti dhe gjithashtu shërben në komitetet e Senatit për Mënyrat dhe Mjetet dhe Shëndetin dhe Kujdesin Afatgjatë.

 
 

2019 Ligjvënësit e Vitit

Përfaqësuesja Vandana Slatter, Distrikti 48

Përfaqësuesja Vandana Slatter (Partia Demokratike, Distrikti 48), ishte sponsori kryesor i legjislacionit Career Connect Washington gjatë sesionit 2019, i cili synon që 100% e studentëve të Uashingtonit të marrin pjesë në aktivitetet e eksplorimit dhe përgatitjes së karrierës, dhe 60% e të gjithë studentëve që marrin pjesë në një program të nisjes së karrierës deri në vitin 2030. Ajo është gjithashtu themelues dhe bashkë-kryesues i Grupit të Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit, dhe shërben në Task Forcën e Ardhmërisë së Punës, Grupin e Punës të Aeroplanit Elektrik dhe Grupin e Punës për Biokarburantet e Aviacionit të Qëndrueshëm.

 
 
 

Përfaqësuesi Mike Steele, Distrikti 12

Rep. Mike Steel, Distrikti 12

Përfaqësuesi Mike Steele (Partia Republikane, Qarku i 12-të), është i apasionuar pas arsimit, mësimit të fëmijërisë së hershme, mësimit të lidhur me karrierën dhe STEM-it, dhe rrugëve të karrierës me pagën familjare. Gjatë seancës legjislative të vitit 2019, ai ishte sponsori kryesor për projektligjin e shtëpisë 2SHB 1424, i cili fuqizon studentët të përdorin kurse të karrierës dhe edukimit teknik dhe të punës për përgatitjen e karrierës. Ai është thellësisht i përkushtuar për të bërë një politikë të përgjegjshme që u shërben studentëve në zonat rurale si dhe atyre në zonat më metropolitane të shtetit.