2022 VJETOR RAPORTO

LETËRNGA KRYETARI I BORDIT

https://washingtonstem.org/wp-content/uploads/2023/05/Ellipse-1-1.png

MARY SNAPP

Unë jam mirënjohës që prindërit e mi më rrënjosën dashurinë për të mësuar dhe një disiplinë për të ndjekur arsimin pas mesëm. E dija se në qytetin tim rural në mesperëndim, ku fokusi ishte bujqësia, jo shumë e kishin të njëjtën mundësi si unë. Unë pata fatin të kanalizoj mbështetjen e tyre në një diplomë bachelor nga Universiteti i Kansas, dhe më vonë një diplomë juridike nga Michigan. Tani në shtetin e Uashingtonit, shumë vite më vonë, unë ende shoh barrierat për shumë studentë në shtetin tonë dhe nevojën urgjente për arsimim dhe edukim STEM përtej shkollës së mesme.

FALEMINDERIT DONORËVE TANE

SHIKONI DONORËT TONË

2022

KRYESORE

angazhoi 41 kampionë biznesi

Partneritet me Departamentin e Shtetit të Uashingtonit të Tregtisë dhe partnerët e rrjetit rajonal për të angazhuar 41 kampionë biznesi të cilët u angazhuan për të ofruar akses më të mirë në opsionet e kujdesit ndaj fëmijëve përmes politikave të punonjësve miqësorë me familjen.

krijoi panele të dhënash dhe harta interaktive

krijuar tabelat e të dhënave dhe hartat interaktive në partneritet me Departamentin e Shtetit të Uashingtonit të Fëmijëve, Rinisë dhe Familjeve (DCYF) për të ndihmuar në informimin e planifikimit të mësimit të hershëm në nivel lokal, shtetëror dhe rajonal.

Bashkëdrejtoi zbatimin dhe shkallëzimin e Career Connect Washington

Bashkëdrejtoi zbatimin dhe shkallëzimin e Karriera Lidh Uashingtonin (CCW), një iniciativë mbarëkombëtare e angazhuar për krijimin e programeve të të mësuarit të bazuar në punë që i nis studentët në karrierë përmes kolegjit, praktikave dhe programeve të tjera kredenciale passekondare.

Koha e historisë STEAM dhe Veprimi e bashkë-projektuar

Të bashkë-projektuar Koha e tregimit STEAM dhe Veprimi/në Veprim në partneritet të ngushtë me bibliotekarët e BIPOC nga rajoni Central Puget Sound (qarqet King dhe Pierce) për të krijuar strategji kulturalisht të përgjegjshme për të ndarë konceptet e matematikës gjatë kohës së tregimit.

mbështeti edukimin STEM për studiuesit e rinj të zeza dhe kafe të mësimit të hershëm

Nisur Këshilli Qendror Puget Sound Village STEAM (Këshilli), u përqendrua në mbështetjen e edukimit STEM për studiuesit e rinj me ngjyrë dhe kafe në të mësuarit e hershëm në të gjithë rajonin Central Puget Sound.

PUBLIKOI SHKOLLEN E LESME DERI NE SHKOLLA PASSEKONDAR: PËRMIRËSIMI I REZULTATEVE PËRMES KËRKIMIT PËRFSHIRËS NË SHKOLLË

Publikuar Shkolla e mesme deri në atë passekondare: Përmirësimi i rezultateve përmes një hetimi gjithëpërfshirës të bazuar në shkollë, duke zbuluar se 88% e studentëve të anketuar aspironin të ndiqnin arsimin përtej shkollës së mesme.

Arriti 2,346 edukatorë të hershëm dhe familje me programim specifik për matematikën

Arriti 2,346 edukatorë të hershëm dhe familje me programim, burime dhe zhvillim profesional specifik për matematikën, duke rritur njohuritë dhe besimin e tyre në angazhimin në mësimin e matematikës me fëmijët e vegjël.

duke mbështetur mbi 70 rrethe shkollore

Punoi për të rritur barazinë në arsimin shkencor K-12 përmes Programi LASER i Shtetit të Uashingtonit, duke mbështetur mbi 70 rrethe shkollore përmes planifikimit strategjik të edukimit STEM me rëndësi kulturore, mbështetjes së zbatimit dhe lidhjeve me nisma dhe programe të ndryshme STEM.

ndihmoi në kalimin e HB 1867

Bashkëautor dhe ndihmoi në kalimin HB 1867, legjislacioni që kërkon raportimin e të dhënave me dy kredi, duke përfshirë përfundimin e kursit dhe transkriptimin e suksesshëm të kredisë, dhe siguron që të gjitha masat janë të disponueshme sipas racës, të ardhurave, gjinisë, gjeografisë dhe demografike të tjera.

Përfaqësues i nderuar Dave Paul

Përfaqësuesi i nderuar Dave Paul, sponsori kryesor i HB 1867: Dual Credit Program Data, si 2022 Ligjvënësi i Vitit për udhëheqjen e tij të fortë dhe përpjekjet për të rritur aksesin në kredinë e dyfishtë.

TREGIME NDRYSHIME
2022 pa kulmin e një projekti tre-vjeçar në Uashington STEM që shqyrtonte regjistrimin e studentëve në kurse të dyfishta krediti, aspiratat e studentëve për pas shkollës së mesme, si dhe perceptimet e mësuesve dhe administratorëve. Studentët e anketuar treguan se 88% e studentëve aspirojnë të ndjekin kredencialet pas shkollës së mesme, pas shkollës së mesme. Raporti, Shkolla e mesme deri në atë passekondare: Përmirësimi i rezultateve përmes një hetimi gjithëpërfshirës të bazuar në shkollë, u publikua në nëntor dhe është pika më e shpejtë për zgjerimin e këtij hulumtimi në 26 shkolla të tjera në të gjithë shtetin në vitin e ardhshëm.
Story Time STEAM in Action / En Acción është një projekt i ri (i frymëzuar nga Koha e tregimit STEM). Është krijuar për të nxitur përvoja autentike leximi, të përqendruara te komuniteti, të përbashkëta që inkurajojnë lexuesit e rinj të eksplorojnë konceptet STEAM gjatë kohës së tregimit. Ky projekt i udhëhequr nga komuniteti pasqyron mundësinë për bibliotekarët zezakë, indigjenë dhe latinë për të bashkë-dizajnuar kohën e tregimit me kulturën, gjuhën e tyre dhe vlerat e tyre të bazuara në komunitet në ballë.

Dr. Sabine Thomas është Drejtore e Rajonit Central Puget Sound dhe është duke udhëhequr këtë projekt. “Shpresojmë që përmes magjisë së tregimit, Story Time STEAM in Action / en Acción të ndriçojë mendjet e studiuesve tanë të rinj zezakë dhe kafe dhe të nxisë identitetin e tyre si shkencëtarë dhe matematikanë,” tha ajo.
Një moment i madh në vitin 2022 ishte miratimi i legjislacionit për kreditë e dyfishta për të mbështetur kurse dhe programe që ndihmojnë nxënësit e shkollave të mesme të marrin kurse të nivelit të kolegjit. Kjo i përgatit ata për arsim të lartë DHE kursen para. Por hulumtimi ynë tregoi se shkollat ​​kishin pak informacion se kush i merrte këto kurse - dhe kush jo. Ky legjislacion i ri kërkon që shkollat ​​të gjurmojnë dhe raportojnë për vendndodhjen gjeografike të nxënësve, nivelin e të ardhurave, racën, gjininë dhe faktorë të tjerë. Këto të dhëna më të gjera do t'i fuqizojnë shkollat ​​për t'i ndihmuar studentët të kapërcejnë barrierat ndaj qëllimeve të kolegjit pas të mesëm dhe karrierës.
Ndërsa emrat e tyre kumbuan në sallën e mbushur me njerëz të banketeve, njëmbëdhjetë nxënës të shkollave të mesme – çmimet tona të Yllit në Rilindje për 2022 – u ngritën në këmbë. Secila prej këtyre vajzave të reja udhëtoi nga shteti për të vizituar kampusin e Microsoft-it në Redmond dhe për t'u njohur në drekën tonë vjetore të Samitit.

“Washington STEM mban barazinë dhe të rinjtë në qendër të gjithçkaje që bëjnë. Ata kanë qenë një partner i mendimit kritik dhe bashkë-krijues i kornizës, qasjes dhe strategjisë së zbatimit për Career Connect Washington – punë që ka çuar në një rritje prej 30% në regjistrimin e përvojave të pagave të barabarta, të integruara në punë dhe arsim për të rinjtë nën moshën. 30.”

Maud Daudon

Karriera Lidh Uashingtonin

PAKET KRYESORE TË RRJETIVE RAJONALE 2022

RRJETI RRJETI VERIPERËNDIMOR
pika kryesore e programit: Math Anywhere
Rrjeti NW Washington STEM zgjeroi burimet e Math Anywhere, një projekt i bazuar në komunitet që përdor lojëra dhe aktivitete për të ndërtuar përvoja pozitive matematikore. Për të mbështetur këtë projekt, Rrjeti krijoi pesë video trajnimi për zhvillim profesional, duke ofruar një kurrikulë të hershme të matematikës për mësuesit në nivel lokal, gjithashtu të disponueshme për edukatorët në të gjithë shtetin.
×
Rrjeti Snohomish STEM
pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, u angazhuan në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin.
×
RRJETI I RRJETIT PERËNDIMOR SOUND
pika kryesore e programit: STEM Café
Rrjeti West Sound STEM ofroi mbi dhjetë mundësi zhvillimi profesional për mësuesit përmes serisë së tyre STEM Café. Shumë nga seancat u fokusuan në informimin e mësuesve për rrugët e karrierës të disponueshme për studentët, si kujdesi shëndetësor, energjia, ndërtimi dhe siguria kibernetike.
×
Rrjeti Snohomish STEM
Pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, të përfshirë në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin
×
RRJETI I KËSHILLIT TË MOLLËS
pika kryesore e programit: Instituti i Mësimit të Hershëm në Samitin NCESD STEM 2022
Rrjeti Apple STEM priti një institut të mësimit të hershëm në Samitin STEM të Distriktit të Shërbimit Arsimor Qendror të Veriut 2022 në gusht. Mbi 500 edukatorë nga komunitetet formale, joformale dhe të kujdestarëve morën pjesë në 17 sesione të mësimit të hershëm, duke përfshirë një fjalim kryesor mbi rëndësinë e lojës në matematikën e hershme. Seancat u zhvilluan në spanjisht dhe anglisht për tre ditë.
×
KARRIERË LIDHJE VERILINDORE
Uebsajti i mësimit të lidhur me karrierën
Career Connect Northeast lançoi një faqe interneti për studentët, arsimtarët, familjet dhe partnerët e biznesit që nxjerr në pah edukimin dhe punësimin rajonal STEM. Faqja e internetit përfshin një faqe ngjarjesh ku partnerët lokalë ndajnë mundësitë e të mësuarit të fokusuar në karrierë për studentët në industritë me kërkesë të lartë si hapësira ajrore, ndërtimi, prodhimi, kujdesi shëndetësor dhe transporti.
×
RRJETI TAKOMA Rrjedhore
Pika kryesore e programit: Zeno Math
Rrjeti Tacoma STEAM, në partneritet me Zeno Math, angazhoi katër klasa (afërsisht 120 fëmijë) në një seri tre-mujore lojërash të bazuara në matematikë. Rrjeti organizoi gjithashtu festën e parë familjare të matematikës, duke u dhënë familjeve mundësinë për t'u përfshirë në aktivitete matematikore në një mjedis të hapur dhe argëtues.
×
Aleanca e Rrjedhit të KAPITALIT
Pika kryesore e programit: Partneriteti i hershëm i matematikës me bibliotekat rajonale të Timberland
Aleanca Capital STEM bashkëpunoi me Bibliotekat Rajonale të Timberland për të ofruar burime të hershme matematikore për 370 kujdestarë për fëmijët e vegjël në komunitetet rurale dhe të pashërbyera. Rrjeti bashkëpunoi gjithashtu me WestEd Research për të mbledhur të dhëna se si u përdorën materialet, të cilat do të ndihmojnë në përcaktimin e përparimit në rezultatet e gatishmërisë së studentëve në matematikë.
×
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor Qendror
Pika kryesore e programit: Jeto këtu, Puno Këtu
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor të Uashingtonit prodhoi Live Here, Work Here, një seri video për nxënës të shkollave të mesme dhe të mesme që nënvizon rrugët rajonale të karrierës. Seriali shfaqi një përfaqësim të larmishëm të profesionistëve që pasqyrojnë demografinë e të rinjve të komunitetit. Gjashtë videot e para në këtë seri, me biznese dhe organizata vendase, u krijuan nga praktikantë nga Qendra e Aftësive Teknike të Yakima Valley.
×
KARIERË LIDHJE ME JUGPËNDIM
Theksimi i programit: Mjetet e rrugëve të karrierës
Career Connect Southwest zhvilloi pesë grupe pune dhe mjete për shtigjet e karrierës për të bashkuar këshilltarët, mësuesit, familjet dhe studentët ndërsa ata lundrojnë në shtigjet e karrierës. Këto mjete fokusohen në punën e kursit, kreditimin e dyfishtë dhe aktivitetet e eksplorimit dhe përgatitjes së karrierës që i ndihmojnë studentët të fitojnë kredencialet për karrierat që mbështesin familjen.
×
RRJETI I RRJETIT TË KOLUMBISË MID-KOLUMBIA
Pika kryesore e programit: Mid-Columbia STEM Nexus
Rrjeti STEM i Mid-Columbia vazhdoi të lidhte rrugët e arsimit dhe karrierës K-12 përmes nismës Mid-Columbia STEM Nexus. Iniciativa ofroi mundësi zhvillimi profesional për mësuesit, si dhe kampe verore dhe kurrikulë STEM për studentët, me fokus në studentët e nënpërfaqësuar nga komunitetet rurale.
×
northwestwa westsound snohomish apple careernortheast tacoma capitalregion careersouthwest southcentralwa midcolumbia
RRJETI RRJETI VERIPERËNDIMOR
pika kryesore e programit: Math Anywhere
Rrjeti NW Washington STEM zgjeroi burimet e Math Anywhere, një projekt i bazuar në komunitet që përdor lojëra dhe aktivitete për të ndërtuar përvoja pozitive matematikore. Për të mbështetur këtë projekt, Rrjeti krijoi pesë video trajnimi për zhvillim profesional, duke ofruar një kurrikulë të hershme të matematikës për mësuesit në nivel lokal, gjithashtu të disponueshme për edukatorët në të gjithë shtetin.
×
Rrjeti Snohomish STEM
pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, u angazhuan në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin.
×
RRJETI I RRJETIT PERËNDIMOR SOUND
pika kryesore e programit: STEM Café
Rrjeti West Sound STEM ofroi mbi dhjetë mundësi zhvillimi profesional për mësuesit përmes serisë së tyre STEM Café. Shumë nga seancat u fokusuan në informimin e mësuesve për rrugët e karrierës të disponueshme për studentët, si kujdesi shëndetësor, energjia, ndërtimi dhe siguria kibernetike.
×
Rrjeti Snohomish STEM
Pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, të përfshirë në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin
×
RRJETI I KËSHILLIT TË MOLLËS
pika kryesore e programit: Instituti i Mësimit të Hershëm në Samitin NCESD STEM 2022
Rrjeti Apple STEM priti një institut të mësimit të hershëm në Samitin STEM të Distriktit të Shërbimit Arsimor Qendror të Veriut 2022 në gusht. Mbi 500 edukatorë nga komunitetet formale, joformale dhe të kujdestarëve morën pjesë në 17 sesione të mësimit të hershëm, duke përfshirë një fjalim kryesor mbi rëndësinë e lojës në matematikën e hershme. Seancat u zhvilluan në spanjisht dhe anglisht për tre ditë.
×
KARRIERË LIDHJE VERILINDORE
Uebsajti i mësimit të lidhur me karrierën
Career Connect Northeast lançoi një faqe interneti për studentët, arsimtarët, familjet dhe partnerët e biznesit që nxjerr në pah edukimin dhe punësimin rajonal STEM. Faqja e internetit përfshin një faqe ngjarjesh ku partnerët lokalë ndajnë mundësitë e të mësuarit të fokusuar në karrierë për studentët në industritë me kërkesë të lartë si hapësira ajrore, ndërtimi, prodhimi, kujdesi shëndetësor dhe transporti.
×
RRJETI TAKOMA Rrjedhore
Pika kryesore e programit: Zeno Math
Rrjeti Tacoma STEAM, në partneritet me Zeno Math, angazhoi katër klasa (afërsisht 120 fëmijë) në një seri tre-mujore lojërash të bazuara në matematikë. Rrjeti organizoi gjithashtu festën e parë familjare të matematikës, duke u dhënë familjeve mundësinë për t'u përfshirë në aktivitete matematikore në një mjedis të hapur dhe argëtues.
×
Aleanca e Rrjedhit të KAPITALIT
Pika kryesore e programit: Partneriteti i hershëm i matematikës me bibliotekat rajonale të Timberland
Aleanca Capital STEM bashkëpunoi me Bibliotekat Rajonale të Timberland për të ofruar burime të hershme matematikore për 370 kujdestarë për fëmijët e vegjël në komunitetet rurale dhe të pashërbyera. Rrjeti bashkëpunoi gjithashtu me WestEd Research për të mbledhur të dhëna se si u përdorën materialet, të cilat do të ndihmojnë në përcaktimin e përparimit në rezultatet e gatishmërisë së studentëve në matematikë.
×
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor Qendror
Pika kryesore e programit: Jeto këtu, Puno Këtu
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor të Uashingtonit prodhoi Live Here, Work Here, një seri video për nxënës të shkollave të mesme dhe të mesme që nënvizon rrugët rajonale të karrierës. Seriali shfaqi një përfaqësim të larmishëm të profesionistëve që pasqyrojnë demografinë e të rinjve të komunitetit. Gjashtë videot e para në këtë seri, me biznese dhe organizata vendase, u krijuan nga praktikantë nga Qendra e Aftësive Teknike të Yakima Valley.
×
KARIERË LIDHJE ME JUGPËNDIM
Theksimi i programit: Mjetet e rrugëve të karrierës
Career Connect Southwest zhvilloi pesë grupe pune dhe mjete për shtigjet e karrierës për të bashkuar këshilltarët, mësuesit, familjet dhe studentët ndërsa ata lundrojnë në shtigjet e karrierës. Këto mjete fokusohen në punën e kursit, kreditimin e dyfishtë dhe aktivitetet e eksplorimit dhe përgatitjes së karrierës që i ndihmojnë studentët të fitojnë kredencialet për karrierat që mbështesin familjen.
×
RRJETI I RRJETIT TË KOLUMBISË MID-KOLUMBIA
Pika kryesore e programit: Mid-Columbia STEM Nexus
Rrjeti STEM i Mid-Columbia vazhdoi të lidhte rrugët e arsimit dhe karrierës K-12 përmes nismës Mid-Columbia STEM Nexus. Iniciativa ofroi mundësi zhvillimi profesional për mësuesit, si dhe kampe verore dhe kurrikulë STEM për studentët, me fokus në studentët e nënpërfaqësuar nga komunitetet rurale.
×
northwestwa westsound snohomish apple careernortheast tacoma capitalregion careersouthwest southcentralwa midcolumbia
RRJETI RRJETI VERIPERËNDIMOR
pika kryesore e programit: Math Anywhere
Rrjeti NW Washington STEM zgjeroi burimet e Math Anywhere, një projekt i bazuar në komunitet që përdor lojëra dhe aktivitete për të ndërtuar përvoja pozitive matematikore. Për të mbështetur këtë projekt, Rrjeti krijoi pesë video trajnimi për zhvillim profesional, duke ofruar një kurrikulë të hershme të matematikës për mësuesit në nivel lokal, gjithashtu të disponueshme për edukatorët në të gjithë shtetin.
×
Rrjeti Snohomish STEM
pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, u angazhuan në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin.
×
RRJETI I RRJETIT PERËNDIMOR SOUND
pika kryesore e programit: STEM Café
Rrjeti West Sound STEM ofroi mbi dhjetë mundësi zhvillimi profesional për mësuesit përmes serisë së tyre STEM Café. Shumë nga seancat u fokusuan në informimin e mësuesve për rrugët e karrierës të disponueshme për studentët, si kujdesi shëndetësor, energjia, ndërtimi dhe siguria kibernetike.
×
Rrjeti Snohomish STEM
Pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, të përfshirë në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin
×
RRJETI I KËSHILLIT TË MOLLËS
pika kryesore e programit: Instituti i Mësimit të Hershëm në Samitin NCESD STEM 2022
Rrjeti Apple STEM priti një institut të mësimit të hershëm në Samitin STEM të Distriktit të Shërbimit Arsimor Qendror të Veriut 2022 në gusht. Mbi 500 edukatorë nga komunitetet formale, joformale dhe të kujdestarëve morën pjesë në 17 sesione të mësimit të hershëm, duke përfshirë një fjalim kryesor mbi rëndësinë e lojës në matematikën e hershme. Seancat u zhvilluan në spanjisht dhe anglisht për tre ditë.
×
KARRIERË LIDHJE VERILINDORE
Uebsajti i mësimit të lidhur me karrierën
Career Connect Northeast lançoi një faqe interneti për studentët, arsimtarët, familjet dhe partnerët e biznesit që nxjerr në pah edukimin dhe punësimin rajonal STEM. Faqja e internetit përfshin një faqe ngjarjesh ku partnerët lokalë ndajnë mundësitë e të mësuarit të fokusuar në karrierë për studentët në industritë me kërkesë të lartë si hapësira ajrore, ndërtimi, prodhimi, kujdesi shëndetësor dhe transporti.
×
RRJETI TAKOMA Rrjedhore
Pika kryesore e programit: Zeno Math
Rrjeti Tacoma STEAM, në partneritet me Zeno Math, angazhoi katër klasa (afërsisht 120 fëmijë) në një seri tre-mujore lojërash të bazuara në matematikë. Rrjeti organizoi gjithashtu festën e parë familjare të matematikës, duke u dhënë familjeve mundësinë për t'u përfshirë në aktivitete matematikore në një mjedis të hapur dhe argëtues.
×
Aleanca e Rrjedhit të KAPITALIT
Pika kryesore e programit: Partneriteti i hershëm i matematikës me bibliotekat rajonale të Timberland
Aleanca Capital STEM bashkëpunoi me Bibliotekat Rajonale të Timberland për të ofruar burime të hershme matematikore për 370 kujdestarë për fëmijët e vegjël në komunitetet rurale dhe të pashërbyera. Rrjeti bashkëpunoi gjithashtu me WestEd Research për të mbledhur të dhëna se si u përdorën materialet, të cilat do të ndihmojnë në përcaktimin e përparimit në rezultatet e gatishmërisë së studentëve në matematikë.
×
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor Qendror
Pika kryesore e programit: Jeto këtu, Puno Këtu
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor të Uashingtonit prodhoi Live Here, Work Here, një seri video për nxënës të shkollave të mesme dhe të mesme që nënvizon rrugët rajonale të karrierës. Seriali shfaqi një përfaqësim të larmishëm të profesionistëve që pasqyrojnë demografinë e të rinjve të komunitetit. Gjashtë videot e para në këtë seri, me biznese dhe organizata vendase, u krijuan nga praktikantë nga Qendra e Aftësive Teknike të Yakima Valley.
×
KARIERË LIDHJE ME JUGPËNDIM
Theksimi i programit: Mjetet e rrugëve të karrierës
Career Connect Southwest zhvilloi pesë grupe pune dhe mjete për shtigjet e karrierës për të bashkuar këshilltarët, mësuesit, familjet dhe studentët ndërsa ata lundrojnë në shtigjet e karrierës. Këto mjete fokusohen në punën e kursit, kreditimin e dyfishtë dhe aktivitetet e eksplorimit dhe përgatitjes së karrierës që i ndihmojnë studentët të fitojnë kredencialet për karrierat që mbështesin familjen.
×
RRJETI I RRJETIT TË KOLUMBISË MID-KOLUMBIA
Pika kryesore e programit: Mid-Columbia STEM Nexus
Rrjeti STEM i Mid-Columbia vazhdoi të lidhte rrugët e arsimit dhe karrierës K-12 përmes nismës Mid-Columbia STEM Nexus. Iniciativa ofroi mundësi zhvillimi profesional për mësuesit, si dhe kampe verore dhe kurrikulë STEM për studentët, me fokus në studentët e nënpërfaqësuar nga komunitetet rurale.
×
northwestwa westsound snohomish apple careernortheast capitalregion tacoma careersouthwest southcentralwa midcolumbia
RRJETI RRJETI VERIPERËNDIMOR
pika kryesore e programit: Math Anywhere
Rrjeti NW Washington STEM zgjeroi burimet e Math Anywhere, një projekt i bazuar në komunitet që përdor lojëra dhe aktivitete për të ndërtuar përvoja pozitive matematikore. Për të mbështetur këtë projekt, Rrjeti krijoi pesë video trajnimi për zhvillim profesional, duke ofruar një kurrikulë të hershme të matematikës për mësuesit në nivel lokal, gjithashtu të disponueshme për edukatorët në të gjithë shtetin.
×
Rrjeti Snohomish STEM
pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, u angazhuan në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin.
×
RRJETI I RRJETIT PERËNDIMOR SOUND
pika kryesore e programit: STEM Café
Rrjeti West Sound STEM ofroi mbi dhjetë mundësi zhvillimi profesional për mësuesit përmes serisë së tyre STEM Café. Shumë nga seancat u fokusuan në informimin e mësuesve për rrugët e karrierës të disponueshme për studentët, si kujdesi shëndetësor, energjia, ndërtimi dhe siguria kibernetike.
×
Rrjeti Snohomish STEM
Pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, të përfshirë në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin
×
RRJETI I KËSHILLIT TË MOLLËS
pika kryesore e programit: Instituti i Mësimit të Hershëm në Samitin NCESD STEM 2022
Rrjeti Apple STEM priti një institut të mësimit të hershëm në Samitin STEM të Distriktit të Shërbimit Arsimor Qendror të Veriut 2022 në gusht. Mbi 500 edukatorë nga komunitetet formale, joformale dhe të kujdestarëve morën pjesë në 17 sesione të mësimit të hershëm, duke përfshirë një fjalim kryesor mbi rëndësinë e lojës në matematikën e hershme. Seancat u zhvilluan në spanjisht dhe anglisht për tre ditë.
×
KARRIERË LIDHJE VERILINDORE
Uebsajti i mësimit të lidhur me karrierën
Career Connect Northeast lançoi një faqe interneti për studentët, arsimtarët, familjet dhe partnerët e biznesit që nxjerr në pah edukimin dhe punësimin rajonal STEM. Faqja e internetit përfshin një faqe ngjarjesh ku partnerët lokalë ndajnë mundësitë e të mësuarit të fokusuar në karrierë për studentët në industritë me kërkesë të lartë si hapësira ajrore, ndërtimi, prodhimi, kujdesi shëndetësor dhe transporti.
×
RRJETI TAKOMA Rrjedhore
Pika kryesore e programit: Zeno Math
Rrjeti Tacoma STEAM, në partneritet me Zeno Math, angazhoi katër klasa (afërsisht 120 fëmijë) në një seri tre-mujore lojërash të bazuara në matematikë. Rrjeti organizoi gjithashtu festën e parë familjare të matematikës, duke u dhënë familjeve mundësinë për t'u përfshirë në aktivitete matematikore në një mjedis të hapur dhe argëtues.
×
Aleanca e Rrjedhit të KAPITALIT
Pika kryesore e programit: Partneriteti i hershëm i matematikës me bibliotekat rajonale të Timberland
Aleanca Capital STEM bashkëpunoi me Bibliotekat Rajonale të Timberland për të ofruar burime të hershme matematikore për 370 kujdestarë për fëmijët e vegjël në komunitetet rurale dhe të pashërbyera. Rrjeti bashkëpunoi gjithashtu me WestEd Research për të mbledhur të dhëna se si u përdorën materialet, të cilat do të ndihmojnë në përcaktimin e përparimit në rezultatet e gatishmërisë së studentëve në matematikë.
×
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor Qendror
Pika kryesore e programit: Jeto këtu, Puno Këtu
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor të Uashingtonit prodhoi Live Here, Work Here, një seri video për nxënës të shkollave të mesme dhe të mesme që nënvizon rrugët rajonale të karrierës. Seriali shfaqi një përfaqësim të larmishëm të profesionistëve që pasqyrojnë demografinë e të rinjve të komunitetit. Gjashtë videot e para në këtë seri, me biznese dhe organizata vendase, u krijuan nga praktikantë nga Qendra e Aftësive Teknike të Yakima Valley.
×
KARIERË LIDHJE ME JUGPËNDIM
Theksimi i programit: Mjetet e rrugëve të karrierës
Career Connect Southwest zhvilloi pesë grupe pune dhe mjete për shtigjet e karrierës për të bashkuar këshilltarët, mësuesit, familjet dhe studentët ndërsa ata lundrojnë në shtigjet e karrierës. Këto mjete fokusohen në punën e kursit, kreditimin e dyfishtë dhe aktivitetet e eksplorimit dhe përgatitjes së karrierës që i ndihmojnë studentët të fitojnë kredencialet për karrierat që mbështesin familjen.
×
RRJETI I RRJETIT TË KOLUMBISË MID-KOLUMBIA
Pika kryesore e programit: Mid-Columbia STEM Nexus
Rrjeti STEM i Mid-Columbia vazhdoi të lidhte rrugët e arsimit dhe karrierës K-12 përmes nismës Mid-Columbia STEM Nexus. Iniciativa ofroi mundësi zhvillimi profesional për mësuesit, si dhe kampe verore dhe kurrikulë STEM për studentët, me fokus në studentët e nënpërfaqësuar nga komunitetet rurale.
×
northwestwa westsound snohomish apple careernortheast capitalregion tacoma careersouthwest southcentralwa midcolumbia
RRJETI RRJETI VERIPERËNDIMOR
pika kryesore e programit: Math Anywhere
Rrjeti NW Washington STEM zgjeroi burimet e Math Anywhere, një projekt i bazuar në komunitet që përdor lojëra dhe aktivitete për të ndërtuar përvoja pozitive matematikore. Për të mbështetur këtë projekt, Rrjeti krijoi pesë video trajnimi për zhvillim profesional, duke ofruar një kurrikulë të hershme të matematikës për mësuesit në nivel lokal, gjithashtu të disponueshme për edukatorët në të gjithë shtetin.
×
Rrjeti Snohomish STEM
pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, u angazhuan në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin.
×
RRJETI I RRJETIT PERËNDIMOR SOUND
pika kryesore e programit: STEM Café
Rrjeti West Sound STEM ofroi mbi dhjetë mundësi zhvillimi profesional për mësuesit përmes serisë së tyre STEM Café. Shumë nga seancat u fokusuan në informimin e mësuesve për rrugët e karrierës të disponueshme për studentët, si kujdesi shëndetësor, energjia, ndërtimi dhe siguria kibernetike.
×
Rrjeti Snohomish STEM
Pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, të përfshirë në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin
×
RRJETI I KËSHILLIT TË MOLLËS
pika kryesore e programit: Instituti i Mësimit të Hershëm në Samitin NCESD STEM 2022
Rrjeti Apple STEM priti një institut të mësimit të hershëm në Samitin STEM të Distriktit të Shërbimit Arsimor Qendror të Veriut 2022 në gusht. Mbi 500 edukatorë nga komunitetet formale, joformale dhe të kujdestarëve morën pjesë në 17 sesione të mësimit të hershëm, duke përfshirë një fjalim kryesor mbi rëndësinë e lojës në matematikën e hershme. Seancat u zhvilluan në spanjisht dhe anglisht për tre ditë.
×
KARRIERË LIDHJE VERILINDORE
Uebsajti i mësimit të lidhur me karrierën
Career Connect Northeast lançoi një faqe interneti për studentët, arsimtarët, familjet dhe partnerët e biznesit që nxjerr në pah edukimin dhe punësimin rajonal STEM. Faqja e internetit përfshin një faqe ngjarjesh ku partnerët lokalë ndajnë mundësitë e të mësuarit të fokusuar në karrierë për studentët në industritë me kërkesë të lartë si hapësira ajrore, ndërtimi, prodhimi, kujdesi shëndetësor dhe transporti.
×
RRJETI TAKOMA Rrjedhore
Pika kryesore e programit: Zeno Math
Rrjeti Tacoma STEAM, në partneritet me Zeno Math, angazhoi katër klasa (afërsisht 120 fëmijë) në një seri tre-mujore lojërash të bazuara në matematikë. Rrjeti organizoi gjithashtu festën e parë familjare të matematikës, duke u dhënë familjeve mundësinë për t'u përfshirë në aktivitete matematikore në një mjedis të hapur dhe argëtues.
×
Aleanca e Rrjedhit të KAPITALIT
Pika kryesore e programit: Partneriteti i hershëm i matematikës me bibliotekat rajonale të Timberland
Aleanca Capital STEM bashkëpunoi me Bibliotekat Rajonale të Timberland për të ofruar burime të hershme matematikore për 370 kujdestarë për fëmijët e vegjël në komunitetet rurale dhe të pashërbyera. Rrjeti bashkëpunoi gjithashtu me WestEd Research për të mbledhur të dhëna se si u përdorën materialet, të cilat do të ndihmojnë në përcaktimin e përparimit në rezultatet e gatishmërisë së studentëve në matematikë.
×
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor Qendror
Pika kryesore e programit: Jeto këtu, Puno Këtu
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor të Uashingtonit prodhoi Live Here, Work Here, një seri video për nxënës të shkollave të mesme dhe të mesme që nënvizon rrugët rajonale të karrierës. Seriali shfaqi një përfaqësim të larmishëm të profesionistëve që pasqyrojnë demografinë e të rinjve të komunitetit. Gjashtë videot e para në këtë seri, me biznese dhe organizata vendase, u krijuan nga praktikantë nga Qendra e Aftësive Teknike të Yakima Valley.
×
KARIERË LIDHJE ME JUGPËNDIM
Theksimi i programit: Mjetet e rrugëve të karrierës
Career Connect Southwest zhvilloi pesë grupe pune dhe mjete për shtigjet e karrierës për të bashkuar këshilltarët, mësuesit, familjet dhe studentët ndërsa ata lundrojnë në shtigjet e karrierës. Këto mjete fokusohen në punën e kursit, kreditimin e dyfishtë dhe aktivitetet e eksplorimit dhe përgatitjes së karrierës që i ndihmojnë studentët të fitojnë kredencialet për karrierat që mbështesin familjen.
×
RRJETI I RRJETIT TË KOLUMBISË MID-KOLUMBIA
Pika kryesore e programit: Mid-Columbia STEM Nexus
Rrjeti STEM i Mid-Columbia vazhdoi të lidhte rrugët e arsimit dhe karrierës K-12 përmes nismës Mid-Columbia STEM Nexus. Iniciativa ofroi mundësi zhvillimi profesional për mësuesit, si dhe kampe verore dhe kurrikulë STEM për studentët, me fokus në studentët e nënpërfaqësuar nga komunitetet rurale.
×
northwestwa westsound snohomish apple careernortheast capitalregion tacoma careersouthwest southcentralwa midcolumbia
RRJETI RRJETI VERIPERËNDIMOR
pika kryesore e programit: Math Anywhere
Rrjeti NW Washington STEM zgjeroi burimet e Math Anywhere, një projekt i bazuar në komunitet që përdor lojëra dhe aktivitete për të ndërtuar përvoja pozitive matematikore. Për të mbështetur këtë projekt, Rrjeti krijoi pesë video trajnimi për zhvillim profesional, duke ofruar një kurrikulë të hershme të matematikës për mësuesit në nivel lokal, gjithashtu të disponueshme për edukatorët në të gjithë shtetin.
×
Rrjeti Snohomish STEM
pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, u angazhuan në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin.
×
RRJETI I RRJETIT PERËNDIMOR SOUND
pika kryesore e programit: STEM Café
Rrjeti West Sound STEM ofroi mbi dhjetë mundësi zhvillimi profesional për mësuesit përmes serisë së tyre STEM Café. Shumë nga seancat u fokusuan në informimin e mësuesve për rrugët e karrierës të disponueshme për studentët, si kujdesi shëndetësor, energjia, ndërtimi dhe siguria kibernetike.
×
Rrjeti Snohomish STEM
Pika kryesore e programit: Spring Into STEM
Rrjeti Snohomish STEM priti Spring Into STEM, një ngjarje mësimore tre-ditore e mbajtur në biblioteka, muze dhe hapësira të tjera të komunitetit në të gjithë qarkun. Mbi 1,000 fëmijë, nga mosha 3 deri në 8 vjeç, të përfshirë në aktivitete STEM të krijuara për të mësuar aftësitë e zgjidhjes së problemeve dhe për të festuar kreativitetin
×
RRJETI I KËSHILLIT TË MOLLËS
pika kryesore e programit: Instituti i Mësimit të Hershëm në Samitin NCESD STEM 2022
Rrjeti Apple STEM priti një institut të mësimit të hershëm në Samitin STEM të Distriktit të Shërbimit Arsimor Qendror të Veriut 2022 në gusht. Mbi 500 edukatorë nga komunitetet formale, joformale dhe të kujdestarëve morën pjesë në 17 sesione të mësimit të hershëm, duke përfshirë një fjalim kryesor mbi rëndësinë e lojës në matematikën e hershme. Seancat u zhvilluan në spanjisht dhe anglisht për tre ditë.
×
KARRIERË LIDHJE VERILINDORE
Uebsajti i mësimit të lidhur me karrierën
Career Connect Northeast lançoi një faqe interneti për studentët, arsimtarët, familjet dhe partnerët e biznesit që nxjerr në pah edukimin dhe punësimin rajonal STEM. Faqja e internetit përfshin një faqe ngjarjesh ku partnerët lokalë ndajnë mundësitë e të mësuarit të fokusuar në karrierë për studentët në industritë me kërkesë të lartë si hapësira ajrore, ndërtimi, prodhimi, kujdesi shëndetësor dhe transporti.
×
RRJETI TAKOMA Rrjedhore
Pika kryesore e programit: Zeno Math
Rrjeti Tacoma STEAM, në partneritet me Zeno Math, angazhoi katër klasa (afërsisht 120 fëmijë) në një seri tre-mujore lojërash të bazuara në matematikë. Rrjeti organizoi gjithashtu festën e parë familjare të matematikës, duke u dhënë familjeve mundësinë për t'u përfshirë në aktivitete matematikore në një mjedis të hapur dhe argëtues.
×
Aleanca e Rrjedhit të KAPITALIT
Pika kryesore e programit: Partneriteti i hershëm i matematikës me bibliotekat rajonale të Timberland
Aleanca Capital STEM bashkëpunoi me Bibliotekat Rajonale të Timberland për të ofruar burime të hershme matematikore për 370 kujdestarë për fëmijët e vegjël në komunitetet rurale dhe të pashërbyera. Rrjeti bashkëpunoi gjithashtu me WestEd Research për të mbledhur të dhëna se si u përdorën materialet, të cilat do të ndihmojnë në përcaktimin e përparimit në rezultatet e gatishmërisë së studentëve në matematikë.
×
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor Qendror
Pika kryesore e programit: Jeto këtu, Puno Këtu
Rrjeti STEM i Uashingtonit Jugor të Uashingtonit prodhoi Live Here, Work Here, një seri video për nxënës të shkollave të mesme dhe të mesme që nënvizon rrugët rajonale të karrierës. Seriali shfaqi një përfaqësim të larmishëm të profesionistëve që pasqyrojnë demografinë e të rinjve të komunitetit. Gjashtë videot e para në këtë seri, me biznese dhe organizata vendase, u krijuan nga praktikantë nga Qendra e Aftësive Teknike të Yakima Valley.
×
KARIERË LIDHJE ME JUGPËNDIM
Theksimi i programit: Mjetet e rrugëve të karrierës
Career Connect Southwest zhvilloi pesë grupe pune dhe mjete për shtigjet e karrierës për të bashkuar këshilltarët, mësuesit, familjet dhe studentët ndërsa ata lundrojnë në shtigjet e karrierës. Këto mjete fokusohen në punën e kursit, kreditimin e dyfishtë dhe aktivitetet e eksplorimit dhe përgatitjes së karrierës që i ndihmojnë studentët të fitojnë kredencialet për karrierat që mbështesin familjen.
×
RRJETI I RRJETIT TË KOLUMBISË MID-KOLUMBIA
Pika kryesore e programit: Mid-Columbia STEM Nexus
Rrjeti STEM i Mid-Columbia vazhdoi të lidhte rrugët e arsimit dhe karrierës K-12 përmes nismës Mid-Columbia STEM Nexus. Iniciativa ofroi mundësi zhvillimi profesional për mësuesit, si dhe kampe verore dhe kurrikulë STEM për studentët, me fokus në studentët e nënpërfaqësuar nga komunitetet rurale.
×
northwestwa westsound snohomish apple careernortheast capitalregion tacoma careersouthwest southcentralwa midcolumbia

PAKET KRYESORE TË RRJETIVE RAJONALE 2022

Washington STEM mblidhet, investon dhe punon së bashku me një rrjet partnerësh rajonalë që shfrytëzojnë dhe përdorin praktikat më të mira të edukimit STEM, si dhe punojnë kolektivisht për të krijuar shtigje të ndriçuara mirë drejt mundësive arsimore pas shkollës së mesme. Këto 10 rrjete përbëhen nga edukatorë, drejtues biznesi dhe komuniteti dhe ofrojnë akses në arsimin, mundësitë dhe karrierat më të mira STEM në rajonet e tyre.

2022 FINANCIARE

FUNKSIONALE
SHPENZIMET NGA
PERRQINDJA

78%

Programe

14%

Menaxhimi dhe Shërbimet e Përgjithshme

8%

Fundraising

TË ARDHURAT
BURIMET
(BAZA AKRUALE)

10%

I korporatës

29%

Themel

7%

Individual

38%

të ardhura të fituara

4%

kredi për mbajtjen e punonjësve

12%

sponsorizimet fiskale

0%

të ardhurat nga interesi