CORI - MUNDËSI KREDENTIALE SIPAS RAJONIT DHE INDUSTRISË

CORI - MUNDËSI KREDENTIALE SIPAS RAJONIT DHE INDUSTRISË

INSIGHT NGA TË DHËNAT MBI MUNDËSITË E KARRIERËS

Shtatëdhjetë deri në tetëdhjetë përqind e studentëve kërkojnë mundësi arsimimi dhe karriere brenda 50 milje nga vendi ku kanë shkuar në shkollën e mesme. Lajmi i mirë është se ka punë dhe karriera me paga familjare në çdo cep të shtetit. Sidoqoftë, shumica e atyre punëve do të kërkojnë një kredencial përtej një diplome të shkollës së mesme.

Ky mjet informon kolegjet 2-vjeçare dhe 4-vjeçare, ofruesit e praktikës, punëdhënësit dhe shkollat ​​K-12 se cilat rrugë karriere janë të disponueshme në rajonin e tyre. Ata mund të krahasojnë të dhënat me hapjet e ardhshme të punës, në mënyrë që të mund të punojnë me komunitetin për të shtuar ose shkallëzuar programe.

Ne ju inkurajojmë t'i hidhni një sy të dhënave nga rajoni juaj për të parë se cilat kredenciale dhe punë janë të disponueshme. Nëse dëshironi të mësoni më shumë se si mund të ndihmoni në mbështetjen e shtigjeve të kredencialeve dhe karrierës për studentët në rajonin tuaj, lidheni me lokalin tuaj Rrjeti STEM.

Washington STEM ofron këto të dhëna dhe panel pa kosto, sepse ne besojmë se ky informacion është kaq kritik për studentët që të bëjnë zgjedhje të zgjuara për të ardhmen e tyre, nuk duhet të ketë pengesë për të aksesuar këtë lloj informacioni për planifikimin e karrierës dhe arsimit.